Υιοθέτησε ένα πουλί

Υιοθέτησε συμβολικά ένα πουλί και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των βιοτόπων τους.

Με την συμβολική υιοθεσία ενός πουλιού, θα λάβεις ένα απτό σύμβολο της πολύτιμης συνεισφοράς σου για την προστασία της φύσης και θα μας βοηθήσεις να συνεχίσουμε το έργο μας για τη προστασία και τη διατήρηση των πουλιών.

Επίλεξε ανάμεσα στο κομψό Φλαμίνγκο, τον μεγαλοπρεπή Γύπα ή την απαραγνώριστη Κράγκα και κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, ένα μέλος της οικογένειάς σου, ή σε ένα φίλο.

Τι παίρνεις

Εικονογράφηση

 

Εικονογράφηση του είδους της επιλογής σου εκτυπωμένη σε αρχειακό χαρτί Α4

Πιστοποιητικό υιοθεσίας

 

Ένα πιστοποιητικό υιοθεσίας από τον
Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου

Σετ καρτ-ποσταλ με πληροφορίες

Για να μάθεις περισσότερα για το είδος
της επιλογής σου και να διαδόσεις το μήνυμα

 

Η υιοθεσία σου βοηθάει πραγματικά


Φλαμίνγκο Phoenicopterus roseus

Είναι δημοφιλή, κομψά, αρκετά μοναδικά και το πιο σημαντικό
απ 'όλα, είναι ροζ! Κάθε χειμώνα, η άφιξη αυτών των υπέροχων φτερωτών πλασμάτων προκαλεί τον θαυμασμό και την
περιέργεια σε μικρούς και μεγάλους. 

Ασκούμε πίεση για τη σωστή διαχείριση των σημαντικών περιοχών για τα Φλαμίγκο στην Κύπρο, όπως η Αλυκή Ακρωτηρίου και η Λίμνη Ορόκλινης, οι οποίες, μετά από τις προσπάθειες μας, συμπεριλήφθηκαν στο δίκτυο Natura 2000. Παρακολουθούμε τον πληθυσμό συστηματικά και εργαζόμαστε σκληρά ευαισθητοποιώντας σχετικά με την ανάγκη να μην ενοχλούνται αυτά τα πουλιά κατά τη διάρκεια της διαχείμασής τους στην Κύπρο.


ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΩΡΑ €35
 
Γύπας Gyps fulvus

Ο Γύπας ο Πυρόχρους είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος πουλί που φωλιάζει στην Κύπρο. Σε παγκόσμιο επίπεδο το είδος δεν είναι απειλούμενο, αλλά στην Κύπρο τα πουλιά αντιμετωπίζουν σημαντική απειλή, καθώς τη δεκαετία του ‘80 υπήρχαν περισσότερα από 100 άτομα, ενώ σήμερα έχουν απομείνει μόνο γύρω στα 20 άτομα στη φύση!

Κατά τη διάρκεια του έργου Γύπας, φέραμε 25 γύπες από την Κρήτη για την ενίσχυση του κυπριακού πληθυσμού. Συνεχίζουμε την πίεση για την καλύτερη προστασία των γυπών της Κύπρου και εργαζόμαστε σκληρά για την αντιμετώπιση του επίμονου προβλήματος χρήσης δηλητηρίων. Παρακολουθούμε προσεκτικά τον πληθυσμό μέσω της ετήσιας καταμέτρησης του Γύπα και εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη φιλική προς τους γύπες διαχείριση σε σημαντικές περιοχές του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο.

ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΩΡΑ €35


Κράγκα Coracias garrulus

Η απαραγνώριστη Κράγκα ένα προστατευόμενο είδος παγκόσμιου ενδιαφέροντος που φωλιάζει στην Κύπρο το καλοκαίρι. Με το άνοιγμα των φτερούγων της, μπορεί κανείς να δει τη λαμπρή γαλάζια αιχμή και τις αντιθέσεις του μαύρου πάνω στις φτερούγες.

Η Κράγκα έχει υποστεί σοβαρή μείωση πληθυσμού στο παρελθόν στους τόπους αναπαραγωγής της στη νότια και ανατολική Ευρώπη και έχει ήδη εξαφανιστεί σε πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Εργαζόμαστε για τη διατήρηση της Κράγκας στην Ευρώπη και πέραν αυτής, ως μέρος μιας διεθνούς ομάδας εργασίας για το εμβληματικό αυτό είδος.

ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΩΡΑ €35
 


Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: