Ετήσια Ορνιθολογική Αναφορά

Η Eτήσια Oρνιθολογική Aναφορά είναι μια ολοκληρωμένη και λεπτομερής έκδοση όλων των παρατηρήσεων στην Κύπρο για ένα συγκεκριμένο έτος. Περιλαμβάνει πληροφορίες για κάθε είδος, τις περιοχές παρατήρησης και στοιχεία αναπαραγωγής που καταγράφηκαν. Η αναφορά περιλαμβάνει επίσης τυχόν σπάνιες παρατηρήσεις καθώς και φωτογραφίες πουλιών που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια του εν λόγω έτους. Η αναφορά τελειώνει με μια επισκόπηση των προγραμμάτων παρακολούθησης του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου. Παλαιότερες αναφορές είναι διαθέσιμες για λήψη παρακάτω. Η Eτήσια Oρνιθολογική Aναφορά είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά.

Οι πιο πρόσφατες Ετήσιες Ορνιθολογικές Αναφορες είναι διαθέσιμες για αγορά στην τιμή των €12 (ταχυδρομικά τέλη δεν περιλαμβάνονται). Για να δώσετε την παραγγελία σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ρωμίνα Κωνσταντίνου στο romina.constantinou@birdlifecyprus.org.cy ή καλέστε στο +357 22 455 072 για περισσότερες πληροφορίες.

Παλιές Αναφορές

2004

 

2003

 

2002

 

2001

 

2000


 

Η φύση σε χρειάζεται

Με κάθε νέο μέλος, η φωνή μας γίνεται πιο δυνατή και οι προσπάθειές μας για τη διαφύλαξη των πολυτιμότερων περιοχών της Κύπρου πιο αποτελεσματικές. Μπορείς κι εσύ να συνδράμεις στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε την κυπριακή φύση με τη συνδρομή σου. 

Σχετικές Ειδήσεις

09 Μαΐου 2018

Το ασυνήθιστο αλλά κοινό Πετροχελίδονο

Ηλιόλουστο κυριακάτικο απόγευμα. Η φιλόξενη ζεστασιά του ήλιου υπαγορεύει ένα χαλαρό απόγευμα, και, γιατί όχι, μια παγωμένη λεμονάδα κάπου στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και αυτή η σπιτική λεμονάδα είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν. 
05 Οκτωβρίου 2016

Η Κράγκα

Η Κράγκα ή Χαλκοκουρούνα (όπως λέγεται στην Ελλάδα), ένα προστατευόμενο είδος παγκόσμιου ενδιαφέροντος, είναι περαστικός μετανάστης, αλλά και είδος που φωλιάζει στην Κύπρο το καλοκαίρι. Μοιάζει με κοράκι στο μέγεθος και το σωματότυπο, αλλά σε αντίθεση με το κοράκι, έχει εντυπωσιακά πολύχρωμα φτερά. Το κεφάλι, ο λαιμός και το κάτω μέρος του είναι ανοιχτό μπλε, ενώ το πάνω μέρος είναι καφέ - πορτοκαλί. Με το άνοιγμα των φτερών της, μπορεί κανείς να δει τη λαμπρή γαλάζια αιχμή και τις αντιθέσεις του μαύρου πάνω στις φτερούγες. Χαρακτηριστική είναι μια μικρή, λεπτή μαύρη λωρίδα η οποία διαγράφει το μάτι, ενώ η ουρά είναι πρασινωπή - μπλε με πιο σκούρα βάση. 
05 Οκτωβρίου 2016

Η Πελλοκατερίνα

Η Πελλοκατερίνα Vanellus spinosus είναι ένα αφρικάνικο μεταναστευτικό παρυδάτιο πουλί που φωλιάζει μόνο σε Κύπρο και Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέρα από τον μεταναστευτικό πληθυσμό τον οποίο φιλοξενεί το νησί, υπάρχει επίσης και ένας μικρός μόνιμος πληθυσμός καθώς τα τελευταία χρόνια αρκετά άτομα του είδους διαχειμάζουν εδώ.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: