Διακήρυξη Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου για Ευρωεκλογές 2019

 
Στις 26 Μαΐου 2019 οι Κύπριοι και οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι που κατοικούν στην Κυπριακή Δημοκρατία καλούνται να ασκήσουν ένα θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα. Να συμβάλουν στην επιλογή της νέας ηγεσίας της Ευρώπης, ψηφίζοντας τους 6 Ευρωβουλευτές που θα αντιπροσωπεύουν την Κύπρο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το απερχόμενο Ευρωκοινοβούλιο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή αποδυνάμωσης των Οδηγιών για τα Πουλιά και τους Οικοτόπους. Άσκησε πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δείξει πιο ισχυρή στάση για την προστασία των περιοχών Natura 2000 και αγωνίστηκε κατά της παράνομης θανάτωσης πουλιών. Το Ευρωκοινοβούλιο υπερασπίστηκε επίσης την κατανομή περισσότερων πόρων στο πρόγραμμα LIFE, το οποίο αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των έργων προστασίας και διατήρησης της φύσης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ωστόσο, πλειοψηφίες του απερχόμενου Ευρωκοινοβούλιο επίσης κατάφεραν, με άσκηση πίεσης από αντί-περιβαλλοντικές ομάδες, να πάρουν καταστροφικές αποφάσεις για τη φύση. Αυτές οι πλειοψηφίες, για παράδειγμα, εναντιώθηκαν στην αναγκαία ριζική μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – μιας πολιτικής που, ως έχει, προωθεί την εντατικοποίηση και βιομηχανοποίηση της γεωργίας, με καταστροφικές επιπτώσεις για τη φύση και την αειφορία.

Σήμερα η Ευρώπη αποτυγχάνει στο στόχο της για ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας, οι θάλασσες καταστρέφονται, η εντατική γεωργία εξαλείφει την άγρια πανίδα και ο χρόνος που υπάρχει για να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή εξαντλείται. Από τα πουλιά των γεωργικών περιοχών μέχρι τα έντομα και τα θαλάσσια είδη, σήμερα χάνουμε τον ιστό της ζωής που καθιστά δυνατή και τη δική μας ζωή.

Η επιλογή μεταξύ της καταστροφής ή της προστασίας της φύσης δεν είναι παρά μια πολιτική απόφαση.

Το Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να αποφασίσει αν η Ευρώπη θα προστατέψει ή θα καταστρέψει τη φύση μας. Κάθε Ευρωβουλευτής έχει ψήφο και μπορεί να κάνει τη διαφορά, και υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Κατεβάστε τη Διακήρυξη και το Έντυπο Δήλωσης Υποψηφίων για Ευρωεκλογές 2019

Λήψη αρχείου

 

Ονόματα υποψηφίων που έχουν υπογράψει τη δήλωση του Πτηνολογικού

 
  • Νεοκλής Συλικιώτης
  • Μαρίνα Νικολάου
  • Χρύσανθος (Άθος) Γεωργίου
 
  • Δώρος Χριστοδουλίδης
  • Ανδρέας Θεμιστοκλέους
  • Μαρία Παστελλά
 
  • Αλεξία Σακαδάκη
  • Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
  • Έφη Ξάνθου
 
  • Δημήτρης Παπαδάκης

[Δεν λήφθηκαν υπογραφές]

[Δεν λήφθηκαν υπογραφές]

[Δεν λήφθηκαν υπογραφές]

[Δεν λήφθηκαν υπογραφές]

  

Τελευταία Νέα

​Γιατί χρειαζόμαστε τα πουλιά (πολύ περισσότερο απ’ ότι αυτά εμάς)
Προσπάθειες κατά της λαθροθηρίας στην Ιταλία δίνουν στο Μελισσοσιάχινο μια γλυκιά γεύση επιτυχίας
Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος: Μικρές φωνές με μεγάλο μήνυμα

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: