Birdfair: 30 χρόνια γιορτάζοντας τα πουλιά

27 Ιουλίου 2018

Κοινοποίηση
Οι ροκάδες, πάνε στο Rock in Rio, οι λάτρεις της pop μουσικής, στο Coachella οι fan της ηλεκτρονικής μουσικής, στο Tomorrowland και οι πτηνοπαρατηρητές πάνε στο… Birdfair στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατ’ ακρίβειαν, μπορείτε να ξεχάσετε τα υπόλοιπα, γιατί το Birdfair είναι εκεί που σίγουρα θέλετε να βρίσκεστε, αν σας αρέσουν τα πουλιά, η φύση και οτιδήποτε σχετικό με αυτά.

Κάθε τρίτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου, για τα τελευταία 30 χρόνια, ένα μέρος του Rutland Water Nature Reserve, κοντά στο Leicester, σφύζει από ζωή και από χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ένα πράγμα κοινό: την αγάπη τους για τα πουλιά. Ξεκινώντας από μια μικρή εκδήλωση, σήμερα το Birdfair φιλοξενεί περισσότερους από 300 εκθέτες από όλο τον κόσμο και υποδέχεται πάνω από 20,000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Το Birdfair έχει κάτι για όλους: από τουριστικούς πράκτορες που προσφέρουν μοναδικά ταξίδια πτηνοπαρατήρησης σε όλο τον κόσμο, μέχρι τα μεγαλύτερα ονόματα οπτικού εξοπλισμού και τα πιο σύγχρονα εργαλεία τους, καλλιτέχνες και συγγραφείς και τα εμπνευσμένα έργα τους, και περιβαλλοντικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων εταίρων του BirdLife, που μοιράζονται τις επιτυχίες τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Και μετά, ένα μεγάλο ρεπερτόριο εκδηλώσεων, από ομιλίες, συνεντεύξεις, προβολές, περιηγήσεις μέχρι και επιδείξεις δακτυλιώσεων, έρχεται να ολοκληρώσει την τριήμερη αυτή ‘γιορτή’, που δικαιολογημένα έχει βαφτιστεί ως το «Glastonbury της πτηνοπαρατήρησης».
 
Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετάσχουμε και φέτος για 5η συνεχή χρονιά στο Birdfair, για να μιλήσουμε με τους επισκέπτες για το έργο μας για την προστασία των πουλιών και της φύσης της Κύπρου. Ακόμη πιο σημαντικό όμως, είναι το γεγονός ότι η συμμετοχή μας αποτελεί βασικό μέρος της προσπάθειάς μας να θέσουμε τέλος στην παράνομη θανάτωση πουλιών. Κάθε χρόνο στήνουμε το περίπτερο μας εκεί για να προωθήσουμε τον φυσικό πλούτο του πανέμορφου νησιού μας που τον καθιστά μοναδικό τουριστικό προορισμό, ιδανικό για την παρατήρηση πουλιών και εξερεύνηση της φύσης. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πτηνοπαρατηρητές στο νησί μας, προσθέτοντας έτσι οικονομική αξία στην προστασία των πουλιών και της φύσης μας. Εκείνο που διαφαίνεται μέσα από τις συνομιλίες μας με τον κόσμο στο Birdfair είναι η βαθιά αγάπη, και καμιά φορά ακόμη και η νοσταλγία, που νιώθουν πολλοί άνθρωποι για την Κύπρο. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και μια σημαντική μειονότητα που έχει βάλει το νησί μας στη ‘μαύρη λίστα’, εξαιτίας του προβλήματος της παγίδευσης πουλιών. Κατανοητό ίσως, αλλά αυτό που προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε σε αυτή τη μερίδα ανθρώπων είναι η αξία της επίσκεψης τους στην Κύπρο, και η αισθητή παρουσία τους εδώ, για χάρη των πουλιών.
 
Φέτος, θα κάνουμε ομιλία από κοινού με την ομάδα εξιχνίασης εγκλημάτων κατά της άγριας ζωής της RSPB, επισημαίνοντας το πρωτοποριακό πρόγραμμα κρυφής παρακολούθησης που έχουμε στήσει για την καταπολέμηση της παγίδευσης πουλιών. Χάρη σε αυτή τη δράση, παρατηρήσαμε δραματική μείωση της παγίδευσης, γεγονός πάνω στο οποίο επιδιώκουμε να χτίσουμε.
 
Εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί δεν κάνετε μια βόλτα από το Birdfair; Βρείτε μας στο περίπτερο 39, marquee 1, για να γνωριστούμε από κοντά και να σας μιλήσουμε για την πτηνοπαρατήρηση στην Κύπρο και για το έργο μας την προστασία των πουλιών και της φύσης της Κύπρου. Μάθετε περισσότερα για το Birdfair στο www.birdfair.org.uk
 
Η συμμετοχή μας στο Birdfair χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα MAVA και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Η φύση σε
χρειάζεται

Δώσε δύναμη στη φωνή μας. Γίνε μέλος μας και υποστήριξε το έργο μας για την προστασία των άγριων πουλιών και της φύσης της Κύπρου.


Υιοθέτησε ένα Γύπα

Υιοθέτησε συμβολικά ένα πουλί και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των βιοτόπων τους.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: