Χάρτινα πουλιά με αληθινά μηνύματα

31 Ιουλίου 2018

Κοινοποίηση
Η καλοκαιρινή ζέστη της πόλης ειδικά τα σαββατοκύριακα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να χρησιμοποιήσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και να προσθέσουν χρώμα στην καρδιά της πρωτεύουσας, για ένα αναζωογονητικό καλοκαιρινό απόγευμα.   

Ήταν μια πολύ ωραία έκπληξη όταν λάβαμε τηλεφώνημα από την καθηγήτρια του μαθήματος «Περιβάλλον, οικολογία και εικαστικές τέχνες», Δρ. Σοφία Χατζηπαπά, μέρος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εικαστικές Τέχνες στην Εκπαίδευση» για να μας ενημερώσει ότι οι φοιτήτριές της επέλεξαν να ασχοληθούν με το θέμα της παράνομης παγίδευσης πουλιών για την τελική τους εργασία. Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση να υποστηρίξουμε αυτή την πρωτότυπη εικαστική δράση με σκοπό τη διαφώτιση του κοινού για το επίμονο πρόβλημα της παράνομης παγίδευσης πουλιών χρησιμοποιώντας την τέχνη του Οριγκάμι, μια ιαπωνική τεχνική διπλώματος χαρτιού.
 
Γνωρίσαμε από κοντά τις νέες μας συμμάχους στην πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία το απόγευμα του Σαββάτου. Οι φοιτήτριες ήδη ήταν απασχολημένες φτιάχνοντας πουλιά-οριγκάμι τα οποία αντιπροσώπευαν είδη πουλιών που επηρεάζονται από την παράνομη παγίδευση. Αυτά προστέθηκαν σε δίχτυα δημιουργώντας έτσι μια εντυπωσιακή εικαστική εγκατάσταση, πολύχρωμη και φωτεινή, που ερχόταν σε αντίθεση με το σκοτεινό θέμα με το οποίο καταπιανόταν.
 
Περαστικοί που είχαν περιέργεια σταμάτησαν να θαυμάσουν την εικαστική εγκατάσταση και για να φτιάξουν τα δικά τους πουλιά, τα οποία πρόσθεσαν έπειτα στην εγκατάσταση. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για μας να μιλήσουμε με τους συμμετέχοντες για το πρόβλημα της παράνομης παγίδευσης πουλιών στην Κύπρο και τα 155 είδη πουλιών που επηρεάζονται από αυτό, αλλά και να τους ενημερώσουμε για τη σημασία του νησιού μας για τα πουλιά.
 
Ευχαριστούμε ολόψυχα τις φοιτήτριες και τις καθηγήτριές τους για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και που μας κάλεσαν να είμαστε μέρος της, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στην εικαστική δράση!

Η φύση σε
χρειάζεται

Δώσε δύναμη στη φωνή μας. Γίνε μέλος μας και υποστήριξε το έργο μας για την προστασία των άγριων πουλιών και της φύσης της Κύπρου.


Υιοθέτησε ένα Γύπα

Υιοθέτησε συμβολικά ένα πουλί και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των βιοτόπων τους.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: