Σας ευχαριστούμε για το γιορτινό απόγευμα στη βραβευμένη Λίμνη Ορόκλινης!

04 Ιουνίου 2018

Το περασμένο Σάββατο περάσαμε ένα μαγικό απόγευμα στη Λίμνη Ορόκλινης γιορτάζοντας τη βράβευση του έργου για την αποκατάσταση του σημαντικού αυτού υγροτόπου.

​Οι φορείς υλοποίησης του έργου LIFE Oroklini για την αποκατάσταση και διαχείριση της λίμνης, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών και το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης διοργάνωσαν μια όμορφη γιορτινή εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους όπου θαυμάσαμε μαζί την λίμνη και τα πουλιά που φιλοξενεί μέσα από τηλεσκόπια και κιάλια και φτιάξαμε ποτίστρες για τα πουλιά του κήπου μας.
 

© BirdLife Cyprus
 
Στις 23 Μαΐου το έργο LIFE Oroklini βραβεύτηκε στην Ευρώπη ως «Καλύτερο Έργο LIFE» (Best LIFE project) μαζί με άλλα 27 έργα LIFE για την προστασία της φύσης που υλοποιήθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η βράβευση αυτή ανταμείβει την όλη προσπάθεια αποκατάστασης της Λίμνης Ορόκλινης που τώρα αποτελεί καταφύγιο για περισσότερα από 190 είδη πουλιών, πολλά εκ των οποίων μεταναστευτικά, ενώ τονίζει για ακόμα μια φορά τη σημασία προστασίας των σημαντικών περιοχών για την άγρια ζωή καθώς και τη σημασία ύπαρξης τέτοιων χρηματοδοτήσεων όπως το πρόγραμμα LIFE.
Μέσα από το τριετές έργο LIFE Oroklini υλοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις διαχείρισης, όπως η περίφραξη της λίμνης για μείωση της όχλησης σε σημαντικά είδη πουλιών, η διαχείριση της στάθμης του νερού στη λίμνη, η δημιουργία νησίδων φωλιάσματος για τα πουλιά της λίμνης κ.α. Παράλληλα, υλοποιήθηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού καθώς και η δημιουργία πτηνοπαρατηρητήριων ώστε ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει την άγρια ζωή της λίμνης. Με την ολοκλήρωσή του, το έργο αυτό έχει καταστήσει την Λίμνη Ορόκλινης ένα κόσμημα και πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται τόσο από την βράβευση όσο και από τον κόσμο που την επισκέπτεται και την απολαμβάνει.

Με μεγάλη χαρά καλωσορίσαμε μικρούς και μεγάλους στον εορτασμό αυτό που ήταν αναμφισβήτητα αντάξιος της βράβευσης που έχει λάβει το έργο για την αποκατάσταση του μικρού και υπέροχου αυτού υγρότοπου. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν με την συμβολή τους στην επιτυχία αυτού του έργου και όλους όσοι ήρθαν να γιορτάσουν μαζί μας και να μοιραστούν τη χαρά μας για την βράβευση και την αγάπη μας για τη Λίμνη Ορόκλινης!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο LIFE Oroklini και για τη λίμνη εδώ: http://www.orokliniproject.org/el/home

 

Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από το: 

Η φύση σε
χρειάζεται

Δώσε δύναμη στη φωνή μας. Γίνε μέλος μας και υποστήριξε το έργο μας για την προστασία των άγριων πουλιών και της φύσης της Κύπρου.


Υιοθέτησε ένα Γύπα

Υιοθέτησε συμβολικά ένα πουλί και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των βιοτόπων τους.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: