Εξερευνούμε άγνωστες πτυχές της Χερσονήσου Κάβο Γκρέκο

07 Δεκεμβρίου 2017

Σε περιμένουμε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 9:00 πμ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Κάβο Γκρέκο για να βιώσουμε τη φύση με νέους τρόπους! Τι θα κάνουμε; Επίδειξη δακτυλίωσης πουλιών, εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης της φύσης και πικνίκ*!

Στις 9 το πρωί ξεκινούμε με το εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης της φύσης. Ξέχασε τους χάρτες όπως τους ξέρεις! Στο εργαστήρι αυτό θα γίνει σύντομη παρουσίαση των μεθόδων δημιουργικής χαρτογράφησης καθώς και κάποιων παραδειγμάτων. Στη συνέχεια θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις τη φυσική περιοχή γύρω σου ενεργοποιώντας τις αισθήσεις σου και να φτιάξεις τον δικό σου δημιουργικό χάρτη εμπνευσμένο από την εμπειρία σου! Και αφού τελειώσεις το έργο σου, θα μπορείς να το υποβάλεις στον διαγωνισμό ‘Γουάιλντ φορ νέιτσουρ’, για την ευκαιρία να κερδίσεις βραβεία συνολικής αξίας πέραν των 1500 ευρώ και να συμμετάσχεις σε έκθεση με τις νικητήριες και πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές! Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης ατομικά ή ως ομάδα (η χαρτογράφηση θα γίνει σε ομάδες από 3 μέχρι 6 άτομα). 

Συνεχίζουμε στις 11 με επίδειξη δακτυλίωσης πουλιών. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά άγρια πουλιά να δακτυλιώνονται και στη συνέχεια να απελευθερώνονται πίσω στη φύση! Η δακτυλίωση πουλιών είναι μια επιστημονική μέθοδος για τη μελέτη των άγριων πουλιών κατά την οποία τοποθετείται ένα δαχτυλίδι με μοναδικό κωδικό, στο πόδι του πουλιού. Μάθε γιατί, πώς και από ποιους γίνονται οι δακτυλιώσεις πουλιών αλλά και πώς φτάσαμε από τη θεωρία του Αριστοτέλη στις σημερινές μας γνώσεις για την αποδημία των πουλιών. 

Μετά την επίδειξη δακτυλίωσης θα κάνουμε πικνίκ απολαμβάνοντας το υπέροχο φυσικό τοπίο της περιοχής!

Περίμενες την τέλεια αφορμή για να εξερευνήσεις τη φύση; Τώρα τη βρήκες! Αν είσαι μεταξύ 15 και 25 χρονών, σου έχουμε την τέλεια δικαιολογία για να εξερευνήσεις τη φύση: τον διαγωνισμό δημιουργικής χαρτογράφησης ‘Γουάιλντ φορ νέιτσουρ’ του Πτηνολογικού! Ανυπομονούμε να δούμε τη φύση μέσα από τα μάτια σου, αλλά και μέσα από τις υπόλοιπες σου αισθήσεις – σε περιμένουμε το Σάββατο για εξερεύνηση!

Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ: wildfornature.birdlifecyprus.org 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15-25 χρονών
Δωρεάν συμμετοχή 
Περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι 14 Δεκεμβρίου): 22455072 ή natalie.stylianou@birdlifecyprus.org.cy

*Οι συμμετέχοντες θα φροντίσουν να φέρουν δικό τους ποτό και φαγητό για το πικνίκ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκστρατείας 'Γουάιλντ φορ νέιτσουρ' (wild for nature) την οποία στηρίζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, η CYTA, το Mona's Art, το AWOL και Get Out. Χορηγός επικοινωνίας CITY. 

Η φύση σε
χρειάζεται

Δώσε δύναμη στη φωνή μας. Γίνε μέλος μας και υποστήριξε το έργο μας για την προστασία των άγριων πουλιών και της φύσης της Κύπρου.


Υιοθέτησε ένα Γύπα

Υιοθέτησε συμβολικά ένα πουλί και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των βιοτόπων τους.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: