Κτίζουμε το μέλλον μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

31 Μαΐου 2019

Κοινοποίηση

Δεν πέρασε σχεδόν ούτε μήνας από τη μέρα που πρωτοξεκίνησα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη/Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, όταν συνειδητοποίησα ότι βρήκα το ‘επαγγελματικό’ μου λιμάνι, το αντικείμενο με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Το αίσθημα αυτό ενισχύθηκε όταν αργότερα εργάστηκα σε περιβαλλοντικούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς στην Κύπρο, υλοποιώντας δράσεις και προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά και άλλες ομάδες πληθυσμού.

Δεν μπορώ να περιγράψω λοιπόν το χαμόγελο στο πρόσωπό μου όταν διάβασα ότι ο Πτηνολογικός αναζητούσε άτομο για τη θέση του Λειτουργού Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης. Χωρίς δεύτερη σκέψη, έκανα αίτηση και να’μαι, η νέα Λειτουργός Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης στον Πτηνολογικό Σύνδεσμο. Δε θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη και ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε! 

Οι ΜΚΟ μπορούν και πρέπει να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια σεβασμού προς τη φύση και περιβαλλοντικής ευαισθησίας στα παιδιά και στους ενήλικες. Το γεγονός ότι ο Πτηνολογικός προσλαμβάνει Λειτουργό αποκλειστικά για θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δείχνει τη βαρύτητα και τη σημασία που δίνεται πλέον στην περαιτέρω ανάπτυξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων του οργανισμού, ώστε να εμπλουτιστούν σε περιεχόμενο και μορφή και να απευθύνονται σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες. Η πρόκληση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η χαρά με την οποία την αποδέχομαι!

Αν είστε εκπαιδευτικός ή μέλος κάποιας ομάδας και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις εκπαιδευτικές μας δράσεις και για το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 22455072 ή στο christia.alexandrou@birdlifecyprus.org.cy

Χρίστια Αλεξάνδρου
Λειτουργός Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης

Η φύση σε
χρειάζεται

Δώσε δύναμη στη φωνή μας. Γίνε μέλος μας και υποστήριξε το έργο μας για την προστασία των άγριων πουλιών και της φύσης της Κύπρου.


Υιοθέτησε ένα Γύπα

Υιοθέτησε συμβολικά ένα πουλί και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των βιοτόπων τους.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: