Νέα ιστοσελίδα του προγράμματος «Ζωή με τους Γύπες»

29 Απριλίου 2020

Κοινοποίηση

Μάθετε για το πιο συναρπαστικό και το πιο απειλούμενο αρπακτικό της Κύπρου και την μεγάλη προσπάθεια διάσωσής του μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος «Ζωή με τους Γύπες» (LIFE with Vultures) που μόλις δημιουργήθηκε. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στο www.lifewithvultures.eu/el για να μάθετε περισσότερα για τον Πυρόχρου Γύπα, τη σημασία του για το οικοσύστημα, τις απειλές που αντιμετωπίζει και πώς αυτές θα αντιμετωπιστούν μέσα από το πρόγραμμα. Μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τις κινήσεις του Ίκαρου και της Νεφέλης τις τελευταίες 30 ημέρες, των δύο νεαρών γυπών στους οποίους τοποθετήθηκε πρόσφατα πομπός GPS.

To πρόγραμμα «Ζωή με τους Γύπες» (LIFE with Vultures) στοχεύει στην ανάκαμψη και τη διατήρηση του Πυρόχρου Γύπα στην Κύπρο. Κατά την τετραετή αυτή προσπάθεια (2019-2023), Πτηνολογικός Σύνδεσμος, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος - Terra Cypria και ο διεθνής οργανισμός Vulture Conservation Organisation, ενώνουν δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τις απειλές που αντιμετωπίζει ο Γύπας και να διασώσουν το πιο απειλούμενο αρπακτικό της Κύπρου.

Μια τέτοια προσπάθεια διάσωσης του Πυρόχρου Γύπα θα ήταν συνταγή για αποτυχία αν δεν συνοδευόταν από δράσεις για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, των τοπικών κοινοτήτων αλλά και οργανωμένων συνόλων που μπορεί να επωφεληθούν από τα αποτελέσματα του προγράμματος. Η ιστοσελίδα του προγράμματος αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις ενημέρωσης του προγράμματος με στόχο την διάδοση του μηνύματος για τη διάσωση του Γύπα και τις επιπτώσεις των δηλητηριασμένων δολωμάτων όχι μόνο για την άγρια ζωή αλλά και για τη δημόσια υγεία. Η ιστοσελίδα θα ενημερώνεται συχνά με την πρόοδο του προγράμματος και με σχετικά νέα.

Το πρόγραμμα «Ζωή με τους Γύπες» έχει €1.375.861 προϋπολογισμό και συγχρηματοδοτείται (60%) από το πρόγραμμα LIFE, το χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για το περιβάλλον.

Η φύση σε
χρειάζεται

Δώσε δύναμη στη φωνή μας. Γίνε μέλος μας και υποστήριξε το έργο μας για την προστασία των άγριων πουλιών και της φύσης της Κύπρου.


Υιοθέτησε ένα Γύπα

Υιοθέτησε συμβολικά ένα πουλί και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των βιοτόπων τους.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: