ΠΟΥΛΙΑ: Ο φανταστικός (και μη) κόσμος των πουλιών μέσα από την τέχνη των κόμικς

02 Ιουλίου 2020

Κοινοποίηση

Φλαμίνγκο που από εκκεντρικοί σεφ κατέληξαν ιδιοκτήτες καντίνας, αθρωποπούλλια που παραλαμβάνουν βραβεία από γεωργούς για την προστασία των αγρών τους από τα τρωκτικά, αηδόνια που νοσταλγούν τα περασμένα καλλιτεχνικά τους μεγαλεία, αμπελοπούλλια που δραπετεύουν θεαματικά από τις παγίδες των πανούργων ανθρώπων. Αυτές και άλλες πρωτότυπες ιστορίες με πρωταγωνιστές πουλιά της Κύπρου είναι το θέμα του νέου μας βιβλίου "ΠΟΥΛΙΑ", το οποίο παρουσιάζει τον φανταστικό (και μη) κόσμο των πουλιών της Κύπρου μέσα από την τέχνη των comics.  Το βιβλίο παρουσιάζει 21 comic strips τα οποία με χιουμοριστικό τρόπο τοποθετούν σε πρώτο πλάνο την επιτακτική ανάγκη προστασίας ίσως των πιο φαντασμαγορικών όντων του πλανήτη μας. Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Γέττο για τα κείμενα και τη Μαρία Λοίζου για τον σχεδιασμό και για την άψογη συνεργασία τους για τη δημιουργία αυτής της έκδοσης.

Το βιβλίο θα διατίθεται δωρεάν στις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνουμε ή στις οποίες συμμετάσχουμε, ενώ περιορισμένος αριθμός αντιτύπων διατίθεται δωρεάν από το Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου στη Λευκωσία και από τα γραφεία μας.


Η δημιουργία του βιβλίου "ΠΟΥΛΙΑ" χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα MAVA και το χρηματοδοτικό μέσο LIFE της ΕΕ για το έργο LIFΕ Ενάντια στο Έγκλημα κατά των Άγριων Πουλιών.

Η φύση σε χρειάζεται

Με κάθε νέο μέλος, η φωνή μας γίνεται πιο δυνατή και οι προσπάθειές μας για τη διαφύλαξη των πολυτιμότερων περιοχών της Κύπρου πιο αποτελεσματικές. Μπορείς κι εσύ να συνδράμεις στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε την κυπριακή φύση με τη συνδρομή σου. 


Υιοθέτησε ένα Γύπα

Υιοθέτησε συμβολικά ένα πουλί και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των βιοτόπων τους.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: