Τοποθέτηση ηλεκτρικής περίφραξης στο Λιβάδι Ακρωτηρίου

06 Δεκεμβρίου 2016

Για την ενίσχυση της βόσκησης για σκοπούς διαχείρισης του Λιβαδιού Ακρωτηρίου, το έργο Darwin τοποθέτησε ηλεκτρική περίφραξη στην περιοχή του Λιβαδιού. Η τοποθέτηση της ηλεκτρικής περίφραξης μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη βόσκηση του Λιβαδιού με αγελάδες που δεν θα είναι πια δεμένες. Αυτή η αλλαγή στη μέθοδο βόσκησης θα βοηθήσει τους κτηνοτρόφους να διαχειρίζονται τα ζώα τους καλύτερα και θα τους διευκολύνει καθώς πλέον δεν θα χρειάζεται να κουβαλούν νερό σε δεμένα ζώα. Επίσης, χρησιμεύει στο να διαχωρίζονται τα κοπάδια των διάφορων κτηνοτρόφων που χρησιμοποιούν το Λιβάδι ενώ ταυτόχρονα η βόσκηση με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο αποτελεσματική για τον έλεγχο της εξάπλωσης των καλαμιών αλλά και για την απομάκρυνση τους από κάποιες περιοχές, δημιουργώντας έτσι κατάλληλο ενδιαίτημα για την άγρια ζωή.

Η περίφραξη είναι κινητή και φέρει προειδοποιητικές πινακίδες για τους επισκέπτες της περιοχής. Η ηλεκτρική τάση είναι αρκετή για να κρατήσει τις αγελάδες μακριά ενώ δεν είναι αρκετά δυνατή για να έχει επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Εντούτοις, συμβουλεύουμε τους επισκέπτες να μην αγγίζουν την ηλεκτρική περίφραξη καθώς προκαλεί μάλλον μια δυσάρεστη αίσθηση.

Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις εργασίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Συντονίστρια του έργου στο melpo.apostolidou@birdlifecyprus.org.cy.

Για να μάθετε περισσότερα για το έργο και την πρόοδο του παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.akrotirimarsh.org.

 

Η φύση σε
χρειάζεται

Δώσε δύναμη στη φωνή μας. Γίνε μέλος μας και υποστήριξε το έργο μας για την προστασία των άγριων πουλιών και της φύσης της Κύπρου.


Υιοθέτησε ένα Γύπα

Υιοθέτησε συμβολικά ένα πουλί και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των βιοτόπων τους.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: