Περίφραξη και στέγαστρα στο Λιβάδι Ακρωτηρίου εντός Απριλίου

31 Μαρτίου 2016

Η ανέγερση περίφραξης και στεγάστρων που ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί τελικά τον Απρίλιο και αρχές Μαΐου λόγω κάποιων απρόβλεπτων καθυστερήσεων στις διαδικασίες των προετοιμασιών

Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της περιοχής ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών μπορούν να επισκέπτονται το Λιβάδι αλλά με προσοχή λόγω της παρουσίας μηχανημάτων και εργατών στην περιοχή, ειδικά στο δρόμο που συνορεύει με το Λιβάδι.

Αργότερα το 2016 θα κατασκευαστούν υποδομές για τους επισκέπτες, όπως πτηνοπαρατηρητήρια και μονοπάτι με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών σε αυτό το μοναδικό υγρότοπο.

Υπεύθυνος για την υλοποίηση των έργων και την εποπτεία τους είναι ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου που είναι επίσης και επικεφαλής εταίρος του έργου. O Πτηνολογικός σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς θα παρακολουθούν την πρόοδο και την υλοποίηση των εργασιών.

Το έργο Darwin Plus ‘Akrotiri Marsh Restoration: a flagship wetland in the Cyprus SBAs’ (Αποκατάσταση Λιβαδιού Ακρωτηρίου: ένας υγρότοπος ορόσημο στις Βρετανικές Βάσεις της Κύπρου) υλοποιείται μέσω χρηματοδότησης από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο την αποκατάσταση του Λιβαδιού και της βιοποικιλότητάς του. Επικεφαλής του έργου είναι ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου ενώ το Περιβαλλοντικό Κέντρο Ακρωτηρίου και το BirdLife Μεγάλης Βρετανίας (RSPB) είναι οι άλλοι δύο εταίροι του έργου. Αυτό το έργο προστασίας και διατήρησης της φύσης έχει διάρκεια 2 χρόνια, μεταξύ Απριλίου 2015 και Μαρτίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο Darwin μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του έργου www.akrotirimarsh.org

 

Η φύση σε
χρειάζεται

Δώσε δύναμη στη φωνή μας. Γίνε μέλος μας και υποστήριξε το έργο μας για την προστασία των άγριων πουλιών και της φύσης της Κύπρου.


Υιοθέτησε ένα Γύπα

Υιοθέτησε συμβολικά ένα πουλί και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των βιοτόπων τους.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: