Κύπρος: Σφαγή στην αποδημία

11 Απριλίου 2017

Ένα βίντεο που δείχνει την ωμή πραγματικότητα σχετικά με το πρόβλημα της παράνομης παγίδευσης στην Κύπρο έχει δει το φως της δημοσιότητας σήμερα με τίτλο CyprusMassacre on Migration (Κύπρος: Σφαγή στην αποδημία).

Με πρωταγωνιστή τον γνωστό Βρετανό φυσιολάτρη και τηλεπαρουσιαστή Chris Packham, το βίντεο παρουσιάζει την αδιάκριτη σφαγή πουλιών που γίνεται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στη Βρετανική Βάση Δεκέλειας. Η συγκινητική εξιστόρηση του Packham, γυρισμένη το φθινόπωρο 2016, βάζει στο μικροσκόπιο το φοβερό πρόβλημα της παράνομης παγίδευσης πουλιών με δίχτυα και ξόβεργα. Το βίντεο παρουσιάζει στιγμιότυπα που έχουν γυριστεί στο πεδίο σφαγής με την ακτιβιστική οργάνωση CABS καθώς και συνέντευξη με τον Πτηνολογικό.
 

Το βίντεο ακολουθεί λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσίευση της φθινοπωρινής αναφοράς παγίδευσης του Πτηνολογικού και της RSPB (BirdLife στο Ηνωμένο Βασίλειο). Η αναφορά αυτή έγινε στα πλαίσια της πολύχρονης και επίμονης κοινής εκστρατείας για την αντιμετώπιση της παράνομης παγίδευσης στην Κύπρο. Η αναφορά έλαβε εκτενή κάλυψη από τα ΜΜΕ τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Κύπρο. Η αναφορά τονίζει τα σοκαριστικά επίπεδα της παράνομης παγίδευσης με δίχτυα στη Βρετανική Βάση Δεκέλειας καθώς και τα επίπεδα χρήσης ξοβέργων και την παράνομη προσφορά αμπελοπουλιών στη Δημοκρατία. Η Κύπρος έχει γίνει δυστυχώς μια από τις χειρότερες περιοχές παράνομης θανάτωσης πουλιών στη Μεσόγειο, όπως έχει δείξει και η πρόσφατη έρευνα του BirdLife International.
 
Αυτό το νέο βίντεο παρουσιάζει στιγμιότυπα από το πεδίο σφαγής τονίζοντας τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η παράνομη αυτή δραστηριότητα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό.

Η φύση σε
χρειάζεται

Δώσε δύναμη στη φωνή μας. Γίνε μέλος μας και υποστήριξε το έργο μας για την προστασία των άγριων πουλιών και της φύσης της Κύπρου.


Υιοθέτησε ένα Γύπα

Υιοθέτησε συμβολικά ένα πουλί και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των βιοτόπων τους.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: