Ταξίδι για επιβίωση – Ανοιξιάτικη Μετανάστευση 2019

05 Μαρτίου 2019

Αυτή την άνοιξη, το BirdLife αφηγείται τις θεαματικές μεταναστευτικές ιστορίες επτά εμβληματικών πουλιών - εκθέτοντας τις παράνομες απειλές που αντιμετωπίζουν κατά μήκος των μεταναστευτικών τους διαδρομών μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης. Είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε το πιο θαυμαστό ταξίδι στη φύση; Ακολουθήστε μαζί μας 7 υπέροχα μεταναστευτικά πουλιά στο πιο συναρπαστικό ταξίδι για την επιβίωσή τους.

Από τα μικρότερα μικροπούλια μέχρι και τα πιο ισχυρά αρπακτικά πουλιά, η μετανάστευση είναι ένα ταξίδι για επιβίωση. Κάθε άνοιξη, εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά έρχονται αντιμέτωπα με έντονες καταιγίδες, επιθετικούς θηρευτές και πιθανή λιμοκτονία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού χιλιάδων χιλιομέτρων μέχρι να φτάσουν στις καλύτερες τοποθεσίες για να φωλιάσουν και να μεγαλώσουν την οικογένειά τους. Το φθινόπωρο, ξεκινούν και πάλι ένα επικίνδυνο ταξίδι επιστροφής στις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα. Πρόκειται για το πιο θαυμαστό ταξίδι στη φύση. Αλλά υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι κατά μήκος των μεταναστευτικών διαδρομών τους - και υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι.

Κάθε χρόνο, στη Μεσόγειο, τη Βόρεια Ευρώπη και τον Καύκασο, θανατώνονται παράνομα κατά μέσο όρο 25.000.000 πουλιά. Αγαπημένα και προστατευόμενα είδη - αδύναμα και ευάλωτα μετά το ταξίδι πάνω από ηπείρους, άγονες ερήμους ή θάλασσες – πυροβολούνται αδιάκριτα, παγιδεύονται φρικτά σε ξόβεργα ή αόρατα δίχτυα ή δηλητηριάζονται θανάσιμα. Είδη απειλούμενα με εξαφάνιση, τα οποία έχουν ήδη πληγεί από την απώλεια των βιοτόπων τους και την κλιματική αλλαγή, ωθούνται όλο και πιο κοντά στην εξαφάνιση. Και όλα αυτά με περιφρόνηση του νόμου.Επιστημονικές μελέτες του BirdLife αποκάλυψαν στον κόσμο αυτή την παράνομη μαζική σφαγή. Και τώρα, μαζί με τους εθνικούς μας εταίρους, εργαζόμαστε για να βάλουμε τέλος σε αυτή τη σφαγή – συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα χρήματα και αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, που έχει τραγικά παραβλεφθεί.

Αυτή την άνοιξη, η εκστρατεία μας με τίτλο «Ταξίδι για επιβίωση» (Flight for Survival) θα αφηγηθεί τις περιπέτειες επτά υπέροχων πουλιών καθώς μεταναστεύουν από την Αφρική προς την Ευρώπη: του Λευκού Πελαργού, του Ασπρόγυπα, του Αμπελοπουλλιού, του Ορτυκιού, της Γεράκας, του Μελισσοσιάχινου και του Τρυγονιού.

Αλλά χρειαζόμαστε επειγόντως τη βοήθειά σας! Βοηθήστε μας να σώσουμε αυτά τα εμβληματικά είδη και άλλα απειλούμενα μεταναστευτικά πουλιά ακολουθώντας και κοινοποιώντας το ταξίδι τους για επιβίωση αυτή την άνοιξη στο FACEBOOK και INSTAGRAM.

Και μπορείτε επίσης να μας βοηθήσετε υποστηρίζοντας το έργο μας για την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών κατά μήκος των μεταναστευτικών διαδρομών τους μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης. Τα πουλιά δεν γνωρίζουν σύνορα. Οι μεταναστευτικοί διάδρομοι διασχίζουν χώρες και ακόμη και ηπείρους. Αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα, απαιτεί παγκόσμια λύση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το BirdLife International - η μεγαλύτερη ομπρέλα οργανώσεων διατήρησης της φύσης στον κόσμο - συνεργάζεται με τους εθνικούς της εταίρους για την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών μέσω της προστασίας των μεταναστευτικών τους διαδρομών. Μαζί, καταπολεμούμε τις ανθρώπινες απειλές για τα μεταναστευτικά πουλιά στις περιοχές όπου περνούν τον χειμώνα, στις περιοχές όπου αναπαράγονται και στις περιοχές όπου κάνουν στάσεις ξεκούρασης, και αναλαμβάνουμε στοχευμένες δράσεις διατήρησης για να τερματίσουμε την παράνομη θανάτωση σε κρίσιμες τοποθεσίες σε Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Λίβανο και Αίγυπτο.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της εκστρατείας μας στο www.flightforsurvival.org για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζουν αυτά τα υπέροχα πουλιά και για να μάθετε με ποιο τρόπο η εισφορά σας μπορεί να φέρει τη δράση μας ένα βήμα πιο κοντά στον τερματισμό της παράνομης αυτής σφαγής.
 

Η φύση σε
χρειάζεται

Δώσε δύναμη στη φωνή μας. Γίνε μέλος μας και υποστήριξε το έργο μας για την προστασία των άγριων πουλιών και της φύσης της Κύπρου.


Ημερολόγιο 2019

Για το 2019 επιλέξαμε να αναδείξουμε τη Χερσόνησο Ακρωτηρίου και τη σημασία της για τα πουλιά.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: