Τελευταία Νέα

Οι 11 Κύπριοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές που δεσμεύονται να προστατεύσουν τη φύση
​Γιατί χρειαζόμαστε τα πουλιά (πολύ περισσότερο απ’ ότι αυτά εμάς)
Προσπάθειες κατά της λαθροθηρίας στην Ιταλία δίνουν στο Μελισσοσιάχινο μια γλυκιά γεύση επιτυχίας

Όλα τα Νέα

22 Μαΐου 2019
Αυτή την Κυριακή, καλούμαστε όλοι στις κάλπες για να δηλώσουμε ποια Ευρώπη θέλουμε τα επόμενα 5 χρόνια – μια πενταετία που θα είναι καθοριστική για το μέλλον της φύσης. 
06 Μαΐου 2019
Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς πουλιά; Τα οφέλη που μας προσφέρουν τα πουλιά δεν είναι μόνο πολιτιστικά. Τα πουλιά διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία των οικοσυστημάτων του κόσμου, με τρόπο που επηρεάζει άμεσα την ανθρώπινη υγεία, την οικονομία και την παραγωγή τροφίμων - καθώς και εκατομμύρια άλλα είδη. Να πώς...
03 Μαΐου 2019
Το Μελισσοσιάχινο δεν φοβάται τα τσιμπήματα από μυρμιδώνες και σφήκες, αλλά μπροστά στη λαθροθηρία είναι ανυπεράσπιστο. Στην Ιταλία, εκστρατείες κατά της λαθροθηρίας πυροδότησαν τη δημιουργία ενός εξαιρετικά επιτυχημένου κινήματος, το οποίο έσωσε χιλιάδες Μελισσοσιάχινα.
03 Απριλίου 2019
O Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου δημοσιεύει σήμερα τη διακήρυξή του για τις Ευρωεκλογές 2019 και καλεί τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Κύπρου να δεσμευτούν για την προστασία της φύσης με την εκλογή τους στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.
29 Μαρτίου 2019
Την περασμένη βδομάδα παρατηρήσαμε ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα πεταλούδων του είδους Vanessa cardui (Painted Lady) - ενός από τα πιο γνωστά μεταναστευτικά είδη πεταλούδων στην Ευρώπη,  που ερχόταν από το Ισραήλ σε μεγάλους αριθμούς και πετούσε βορειοδυτικά προς τη θάλασσα με κατεύθυνση προς Τουρκία και Ελλάδα.
22 Μαρτίου 2019
22 Μαρτίου 1986: Μια ομάδα ατόμων που ενδιαφέρεται για την προστασία της Φύσης επισκέπτεται μια από τις τελευταίες φυσικές περιοχές της Κύπρου που γλύτωσε από την ανεξέλεγκτη και διάσπαρτη τουριστική ανάπτυξη, τη Χερσόνησο Ακάμα. Κατά την επίσκεψη αυτή, η ομάδα, που αργότερα θα πάρει το όνομα ‘Φίλοι του Ακάμα’ ζητά από το Κράτος την κήρυξη της Χερσονήσου Ακάμα σε περιοχή προστασίας. 33 ολόκληρα χρόνια μετά, η ίδια ομάδα, με σύμμαχους άλλες 7 οργανώσεις, εξακολουθούν να ζητούν από το Κράτος τα αυτονόητα.
18 Μαρτίου 2019
Η τελευταία αναφορά του Πτηνολογικού για τη φθινοπωρινή παγίδευση πουλιών παρουσιάζει μια θετική και συνεχιζόμενη μείωση στην παγίδευση στην Κύπρο. Αν και πρόκειται για μια ευπρόσδεκτη πρόοδο, υπάρχει όμως μια ανησυχητική διαφορά: στις Βρετανικές Βάσεις η παγίδευση μειώθηκε, αλλά στη Δημοκρατία αυξήθηκε.
13 Μαρτίου 2019
Μέχρι 200.000 γκολφέρ τον χρόνο μπορεί να προσελκύσει η Κύπρος από το εξωτερικό, διαμήνυε το 2005 ο τότε Υπουργός Εμπορίου. Για τον λόγο αυτό, η δημιουργία 14 γηπέδων γκολφ θεωρήθηκε έργο προτεραιότητας για την Κύπρο και ως εκ τούτου, το Κράτος παραχώρησε πλουσιοπάροχα πολεοδομικά κίνητρα που αντιστοιχούν σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία τους. Τι πραγματικά ισχύει σήμερα όμως; Έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε τους αναμενόμενους αριθμούς σε γκολφέρ; Ή μας έχουν ‘μείνει’ τα όσα γήπεδα γκολφ από τα 14 που υλοποιήθηκαν μαζί με τις προνομιούχες οικιστικές αναπτύξεις-κίνητρα που τα συνοδεύουν;
13 Μαρτίου 2019
375.386 άνθρωποι ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπερασπιστεί την ισχυρή νομοθεσία της Ευρώπης για το νερό, καθιστώντας τη δημόσια διαβούλευση για τη συγκεκριμένη νομοθεσία μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός ο νόμος είναι ζωτικής σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι τα ποτάμια, οι λίμνες και οι υγρότοποι της Ευρώπης προστατεύονται και ότι θα επανέλθουν σε υγιή κατάσταση.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: