Τελευταία Νέα

Τα Αθρωποπούλλια ως βιολογικός τρόπος αντιμετώπισης των τρωκτικών
Η ομάδα εργασίας για θέματα θαλάσσιας προστασίας του BirdLife συζητά την Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Στρατηγική
Χάρτινα πουλιά με αληθινά μηνύματα

Όλα τα Νέα

29 Νοεμβρίου 2018
Μπορεί να τα δει κανείς μόνο όταν βραδιάσει και πριν ξημερώσει. Ο λόγος είναι απλός. Αυτές τις ώρες είναι που δραστηριοποιείται η βασική λεία τους: τα ποντίκια, οι αρουραίοι και οι μυγαλές. Ο λόγος για το Αθρωποπούλλι.
05 Νοεμβρίου 2018
Εταίροι του BirdLife Ευρώπης συμμετείχαν σε μια διήμερη συνάντηση στην Αθήνα για να συζητήσουν την τροποποίηση της Ευρωπαϊκής Θαλάσσιας Στρατηγικής (ΕΘΣ). Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πτηνολογικός εκπροσωπήθηκε στην ομάδα εργασίας για θέματα θαλάσσιας προστασίας του BirdLife, όπου δόθηκαν συγχαρητήρια για τη συμβολή του έργου του.
31 Ιουλίου 2018
Η καλοκαιρινή ζέστη της πόλης ειδικά τα σαββατοκύριακα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να χρησιμοποιήσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και να προσθέσουν χρώμα στην καρδιά της πρωτεύουσας, για ένα αναζωογονητικό καλοκαιρινό απόγευμα.   
27 Ιουλίου 2018
Οι ροκάδες, πάνε στο Rock in Rio, οι λάτρεις της pop μουσικής, στο Coachella οι fan της ηλεκτρονικής μουσικής, στο Tomorrowland και οι πτηνοπαρατηρητές πάνε στο… Birdfair στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατ’ ακρίβειαν, μπορείτε να ξεχάσετε τα υπόλοιπα, γιατί το Birdfair είναι εκεί που σίγουρα θέλετε να βρίσκεστε, αν σας αρέσουν τα πουλιά, η φύση και οτιδήποτε σχετικό με αυτά.
04 Ιουνίου 2018
Το περασμένο Σάββατο περάσαμε ένα μαγικό απόγευμα στη Λίμνη Ορόκλινης γιορτάζοντας τη βράβευση του έργου για την αποκατάσταση του σημαντικού αυτού υγροτόπου.
02 Μαρτίου 2018
Η περιοχή 'Θαλασσινές Σπηλιές' στην Πέγεια, η οποία αποτελεί ένα από τους πιο εντυπωσιακούς φυσικούς σχηματισμούς του νησιού, βιότοπο του κρισίμως κινδυνεύοντος είδους της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus, καθώς και σημαντική περιοχή για τα αποδημητικά πουλιά, απειλείται σοβαρά τη δεδομένη στιγμή.
29 Δεκεμβρίου 2017
Ήταν 7 το βράδυ όταν χτύπησε το τηλέφωνο. «Έλενα, ο γιος μου έχει πάθει την πλάκα του με το βιβλίο. Δεν έχει σηκώσει κεφάλι από την ώρα που ήρθε πίσω από το σχολείο! Έχει μια απορία για τον Καραπαττά όμως. Μπορείς να μας βοηθήσεις;» Ζήτω! Σκέφτηκα. Το βιβλίο άρχισε να κυκλοφορεί, και το πιο σημαντικό απ’ όλα, ενθουσιάζει τους μικρούς! Ξανά ζήτω!
29 Δεκεμβρίου 2017
Το περασμένο Σάββατο ήταν μία από εκείνες τις τέλειες χειμωνιάτικες μέρες. Η φιλόξενη ζεστασιά του ήλιου και η ηρεμία της θάλασσας έκαναν το Κάβο Γρέκο ακαταμάχητα ελκυστικό και τη μέρα ιδανική για το εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης. 
07 Δεκεμβρίου 2017
Σε περιμένουμε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 9:00 πμ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Κάβο Γκρέκο για να βιώσουμε τη φύση με νέους τρόπους! Τι θα κάνουμε; Επίδειξη δακτυλίωσης πουλιών, εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης της φύσης και πικνίκ*!
04 Νοεμβρίου 2017
Ψάχνετε να κάνετε κάτι διαφορετικό και ψυχαγωγικό με την οικογένεια σας το σαββατοκύριακο; Γιατί δεν γίνεστε παρατηρητές πουλιών για μια μέρα; Η παρατήρηση πουλιών είναι ένας ευχάριστος και απλός τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά στα πουλιά και τη φύση.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: