Τελευταία Νέα

Εξασκώντας ‘ενσυνειδητότητα της φύσης’ (mindfulness of nature) με τα παιδιά
Τα Αθρωποπούλλια ως βιολογικός τρόπος αντιμετώπισης των τρωκτικών
Η ομάδα εργασίας για θέματα θαλάσσιας προστασίας του BirdLife συζητά την Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Στρατηγική

Όλα τα Νέα

04 Νοεμβρίου 2017
Ψάχνετε να κάνετε κάτι διαφορετικό και ψυχαγωγικό με την οικογένεια σας το σαββατοκύριακο; Γιατί δεν γίνεστε παρατηρητές πουλιών για μια μέρα; Η παρατήρηση πουλιών είναι ένας ευχάριστος και απλός τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά στα πουλιά και τη φύση.
02 Οκτωβρίου 2017
21.704 άτομα συμμετείχαν στη φετινή εκδήλωση EuroBirdwatch, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εκδήλωση πτηνοπαρατήρησης στην οποία συμμετείχαν φέτος 41 εταίροι του BirdLife International σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία. Με περισσότερες από 934 διαφορετικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι συμμετέχοντες παρατήρησαν τη φθινοπωρινή μετανάστευση καθώς τα πουλιά κατευθύνονταν προς τον νότο όπου θα περάσουν τον χειμώνα.
23 Ιουνίου 2017
Με την παράνομη παγίδευση στην Κύπρο σε δραματική άνοδο την τελευταία δεκαετία, κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί κατά πόσο το επίμονο και χρόνιο πρόβλημα της παγίδευσης πουλιών θα σταματήσει ποτέ στο νησί μας. Μια πρόσφατη επίσκεψη στην Ιταλία όμως μας έδωσε ελπίδα και ενθάρρυνση στον αγώνα μας ενάντια σε αυτό το πρόβλημα.
27 Απριλίου 2017
Ένα όμορφο ανοιξιάτικο βράδυ μαζευτήκαμε στον χώρο της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία στη Λευκωσία, για την πρώτη προβολή του νέου μας ντοκιμαντέρ ‘Φτερά στον Άνεμο’. Έφτασε επιτέλους η στιγμή για την ταινία μας «να φύγει από τη φωλιά» της. Στην εκδήλωση απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις μικρών και μεγάλων μέσα από το ντοκιμαντέρ και τη συζήτηση που ακολούθησε: Γιατί είναι σημαντικά τα πουλιά; Πώς έμαθαν οι άνθρωποι για το θαύμα της αποδημίας των πουλιών; Πόσο διαρκεί το ταξίδι της αποδημίας; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν; 
31 Μαρτίου 2017
Στις 14 Μαρτίου 2017, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου κλήθηκε να δώσει μια ομιλία σε μια εκδήλωση στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας, με θέμα το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και τις σημαντικές συνεισφορές του Ιδρύματος και ιδιαίτερα του κυρίου Αναστάσιου Παύλου (Τάσσου) Λεβέντη προς τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
31 Ιανουαρίου 2017
«Αν δεν μπορείς να πετάξεις τότε τρέξε, αν δεν μπορείς να τρέξεις τότε περπάτα, αν δεν μπορείς να περπατήσεις τότε σύρε τον εαυτό σου, αλλά ό, τι και να κάνεις, πρέπει να συνεχίζεις να προχωράς μπροστά».
31 Δεκεμβρίου 2016
Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου συμμετείχε σε ένα τετραήμερο εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ (Κροατία) από 28 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου ως μέρος του έργου ‘Capacity Building for Flyway Conservation in the Mediterranean’. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα MAVA και ο Πτηνολογικός συμμετέχει ενεργά σε αυτό το έργο τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτό ήταν και το τελικό εργαστήρι όπου έγινε μια σύνοψη της υλοποίησης αυτού του έργου, καθώς επίσης έγινε συζήτηση και προγραμματισμός για μελλοντικές εργασίες.
31 Δεκεμβρίου 2016
Το συνεχές έργο του Πτηνολογικού δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την υποστήριξη των μελών μας οι οποίοι με τη συνδρομή τους αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής μας ενίσχυσης και παράλληλα ενισχύουν τη φωνή μας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
07 Δεκεμβρίου 2016
Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου στα πλαίσια της εκστρατείας ‘153 πουλιά’ διοργανώνει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 10:00 – 11:30, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με έντονο διαδραστικό χαρακτήρα για παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων στο Πολιτιστικό Κέντρο Μύλοι στο Καϊμακλί.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: