Τελευταία Νέα

5 λόγοι γιατί εν πρέπει να τρώμεν αμπελοπούλλια. Τζι ας μεν εν απειλούμενα.
Σπάνιο και εντυπωσιακό: 7300+ Λευκοί Πελαργοί στην Κύπρο
Παρατηρήστε τα χελιδόνια, τους φτερωτούς μας γείτονες!

Όλα τα Νέα

30 Μαΐου 2019
Αν και ενδημική, η Σκαλιφούρτα είναι μεταναστευτικό είδος και κάθε φθινόπωρο ταξιδεύει σε χώρες όπως η Αιθιοπία, το Σουδάν και η Ερυθραία για να περάσει τον χειμώνα, πριν επιστρέψει ξανά σε μας την άνοιξη για να φωλιάσει. Ο Robert Patchett, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews, μελετά τη μεταναστευτική συμπεριφορά του είδους και μας ενημερώνει για τις περιπέτειες της «Μπλε-μπλε-μπλε-μέταλλο», ενός από τα πουλιά που έφεραν γεο-εντοπιστή. 
06 Μαΐου 2019
Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς πουλιά; Τα οφέλη που μας προσφέρουν τα πουλιά δεν είναι μόνο πολιτιστικά. Τα πουλιά διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία των οικοσυστημάτων του κόσμου, με τρόπο που επηρεάζει άμεσα την ανθρώπινη υγεία, την οικονομία και την παραγωγή τροφίμων - καθώς και εκατομμύρια άλλα είδη. Να πώς...
05 Φεβρουαρίου 2019
Δεν είναι όλα τα πουλιά που φτιάχνουν τη φωλιά τους σε θάμνους και δέντρα. Αρκετά πουλιά, όπως τα τσαγκαρούθκια, οι κράγκες και τα πετροχελίδονα, χρειάζονται κοιλότητες, τρύπες ή σχισμές για να φωλιάσουν και να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.
04 Φεβρουαρίου 2019
Τώρα είναι η σπουδαία στιγμή μέσα στον χρόνο κατά την οποία η Κύπρος ακόμη φιλοξενεί κάποια εντυπωσιακά πουλιά που περνούν τον χειμώνα εδώ, ενώ ταυτόχρονα καλωσορίζει τους πρώτους ανοιξιάτικους μετανάστες, πρόδρομοι της θαυμάσιας εποχής που έρχεται. 

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: