Τελευταία Νέα

Ο Perko και η Perka: τα διάσημα πουλιά που έφεραν τους Λευκούς Πελαργούς πίσω στο Μαυροβούνιο
Που έχει πάει η «Μπλε-μπλε-μπλε-μέταλλο»;
​Γιατί χρειαζόμαστε τα πουλιά (πολύ περισσότερο απ’ ότι αυτά εμάς)

Όλα τα Νέα

30 Μαΐου 2019
Αν και ενδημική, η Σκαλιφούρτα είναι μεταναστευτικό είδος και κάθε φθινόπωρο ταξιδεύει σε χώρες όπως η Αιθιοπία, το Σουδάν και η Ερυθραία για να περάσει τον χειμώνα, πριν επιστρέψει ξανά σε μας την άνοιξη για να φωλιάσει. Ο Robert Patchett, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews, μελετά τη μεταναστευτική συμπεριφορά του είδους και μας ενημερώνει για τις περιπέτειες της «Μπλε-μπλε-μπλε-μέταλλο», ενός από τα πουλιά που έφεραν γεο-εντοπιστή. 
06 Μαΐου 2019
Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς πουλιά; Τα οφέλη που μας προσφέρουν τα πουλιά δεν είναι μόνο πολιτιστικά. Τα πουλιά διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία των οικοσυστημάτων του κόσμου, με τρόπο που επηρεάζει άμεσα την ανθρώπινη υγεία, την οικονομία και την παραγωγή τροφίμων - καθώς και εκατομμύρια άλλα είδη. Να πώς...
05 Φεβρουαρίου 2019
Δεν είναι όλα τα πουλιά που φτιάχνουν τη φωλιά τους σε θάμνους και δέντρα. Αρκετά πουλιά, όπως τα τσαγκαρούθκια, οι κράγκες και τα πετροχελίδονα, χρειάζονται κοιλότητες, τρύπες ή σχισμές για να φωλιάσουν και να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.
04 Φεβρουαρίου 2019
Τώρα είναι η σπουδαία στιγμή μέσα στον χρόνο κατά την οποία η Κύπρος ακόμη φιλοξενεί κάποια εντυπωσιακά πουλιά που περνούν τον χειμώνα εδώ, ενώ ταυτόχρονα καλωσορίζει τους πρώτους ανοιξιάτικους μετανάστες, πρόδρομοι της θαυμάσιας εποχής που έρχεται. 
29 Αυγούστου 2018
Λίγα χρόνια μετά το ντεμπούτο του το 2014, όπου μας εξήγησε το πρόβλημα της παράνομης παγίδευσης πουλιών, ο Οδυσσέας επιστρέφει, αυτή τη φορά με ένα χαριτωμένο συμπρωταγωνιστή!
29 Ιουνίου 2018
Τώρα το καλοκαίρι που ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο, ποιος από μας δεν ψάχνει τρόπους να δροσιστεί; Η λογική φυσικά μας οδηγεί σε πισίνες και παραλίες, με ένα δροσιστικό ποτό στο χέρι. Τι θα μπορούσε όμως να είναι το πιο κοντινό παραπλήσιο, που θα δρόσιζε τους φτερωτούς μας φίλους σε αυτή τη ζέστη; Η απάντηση είναι απλή: μια μπανιέρα για πουλιά. 
23 Νοεμβρίου 2017
Η δακτυλίωση πουλιών είναι ένα χρήσιμο ερευνητικό εργαλείο που παρέχει πληροφορίες για την επιβίωση, την παραγωγικότητα και τις μετακινήσεις των πουλιών, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην παρακολούθηση των πληθυσμών τους και στην κατανόηση του γιατί αυτοί αλλάζουν. 

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: