Τελευταία Νέα

Το νέο λογότυπο του Πτηνολογικού
‘Τα δάση μας πεθαίνουν’ – το διεθνές μανιφέστο περιβαλλοντικών οργανώσεων
Ενδιαφέρεσαι για μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη;

Όλα τα Νέα

01 Αυγούστου 2019
Έκπτωση σε Μέλη του Πτηνολογικού για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Frederick
29 Μαρτίου 2019
Την περασμένη βδομάδα παρατηρήσαμε ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα πεταλούδων του είδους Vanessa cardui (Painted Lady) - ενός από τα πιο γνωστά μεταναστευτικά είδη πεταλούδων στην Ευρώπη,  που ερχόταν από το Ισραήλ σε μεγάλους αριθμούς και πετούσε βορειοδυτικά προς τη θάλασσα με κατεύθυνση προς Τουρκία και Ελλάδα.
29 Ιανουαρίου 2019
Κάνατε πτηνοπαρατήρηση το 2018; Τότε παρακαλούμε μην ξεχάσετε να στείλετε όλες τις καταγραφές σας για το 2018 στην Υπεύθυνη Καταγραφών, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει.
26 Σεπτεμβρίου 2018
​Ο Joe Sultana, μια από τις μεγάλες προσωπικότητες της οικογένειας του BirdLife, και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και παθιασμένους υπερασπιστές των πουλιών και της φύσης της αγαπημένης του Μάλτας, απεβίωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην ηλικία των 78 ετών.
26 Σεπτεμβρίου 2018
Τα πρωινά της Δευτέρας μας κάνουν συνήθως να νιώθουμε νοσταλγικά για τα Σαββατοκύριακα που έχουν περάσει. Το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου, καθώς έκανα στροφή στα αριστερά προς τη Στράκκα, υπήρχε σίγουρα νοσταλγία στην ατμόσφαιρα. Όχι για το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά για τα χρόνια που είχα υπηρετήσει ως Λειτουργός Natura 2000 στον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου στο παρελθόν.
27 Απριλίου 2018
Το έργο LIFE Oroklini βραβεύεται ως «Kαλύτερο  Έργο LIFE» (Best LIFE project) μαζί με άλλα 27 έργα που υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LIFE σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της φύσης. Η βράβευση αυτή ανταμείβει την όλη προσπάθεια αποκατάστασης της Λίμνης Ορόκλινης ενώ τονίζει για ακόμα μια φορά τη σημασία προστασίας των σημαντικών περιοχών για την άγρια ζωή καθώς και τη σημασία ύπαρξης τέτοιων χρηματοδοτήσεων.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: