Τελευταία Νέα

ΠΟΥΛΙΑ: Ο φανταστικός (και μη) κόσμος των πουλιών μέσα από την τέχνη των κόμικς
Νέα ιστοσελίδα του προγράμματος «Ζωή με τους Γύπες»
#HomeBirding - Διώχνουμε τα blues της απομόνωσης με πτηνοπαρατήρηση από το σπίτι

Όλα τα Νέα

29 Μαρτίου 2019
Την περασμένη βδομάδα παρατηρήσαμε ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα πεταλούδων του είδους Vanessa cardui (Painted Lady) - ενός από τα πιο γνωστά μεταναστευτικά είδη πεταλούδων στην Ευρώπη,  που ερχόταν από το Ισραήλ σε μεγάλους αριθμούς και πετούσε βορειοδυτικά προς τη θάλασσα με κατεύθυνση προς Τουρκία και Ελλάδα.
29 Ιανουαρίου 2019
Κάνατε πτηνοπαρατήρηση το 2018; Τότε παρακαλούμε μην ξεχάσετε να στείλετε όλες τις καταγραφές σας για το 2018 στην Υπεύθυνη Καταγραφών, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει.
26 Σεπτεμβρίου 2018
​Ο Joe Sultana, μια από τις μεγάλες προσωπικότητες της οικογένειας του BirdLife, και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και παθιασμένους υπερασπιστές των πουλιών και της φύσης της αγαπημένης του Μάλτας, απεβίωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην ηλικία των 78 ετών.
26 Σεπτεμβρίου 2018
Τα πρωινά της Δευτέρας μας κάνουν συνήθως να νιώθουμε νοσταλγικά για τα Σαββατοκύριακα που έχουν περάσει. Το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου, καθώς έκανα στροφή στα αριστερά προς τη Στράκκα, υπήρχε σίγουρα νοσταλγία στην ατμόσφαιρα. Όχι για το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά για τα χρόνια που είχα υπηρετήσει ως Λειτουργός Natura 2000 στον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου στο παρελθόν.
27 Απριλίου 2018
Το έργο LIFE Oroklini βραβεύεται ως «Kαλύτερο  Έργο LIFE» (Best LIFE project) μαζί με άλλα 27 έργα που υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LIFE σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της φύσης. Η βράβευση αυτή ανταμείβει την όλη προσπάθεια αποκατάστασης της Λίμνης Ορόκλινης ενώ τονίζει για ακόμα μια φορά τη σημασία προστασίας των σημαντικών περιοχών για την άγρια ζωή καθώς και τη σημασία ύπαρξης τέτοιων χρηματοδοτήσεων.
30 Μαρτίου 2018
Μετά από μια σειρά προβολών σε Κύπρο και εξωτερικό, το ντοκιμαντέρ του Πτηνολογικού ‘Φτερά στον Άνεμο’ είναι τώρα διαθέσιμο στο διαδίκτυο όπου μπορούν όλοι να το απολαύσουν και να μάθουν για τα πουλιά του νησιού μας.
30 Μαρτίου 2018
Στις 18 Μαρτίου 2018 διοργανώσαμε την Ετήσια Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) για το 2018 η οποία έλαβε χώρα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου.
29 Ιανουαρίου 2018
Σε περιμένουμε σε ένα ή και όλα τα εργαστήρια δημιουργικής χαρτογράφησης για να αφήσουμε τη φύση να μας εμπνεύσει! Πέρασε μια διαφορετική μέρα στη φύση, μάθε για τον φυσικό κόσμο και τα θαύματά του, δοκίμασε κάτι καινούριο και φόρτισε τις μπαταρίες σου! 

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: