Τελευταία Νέα

ΠΟΥΛΙΑ: Ο φανταστικός (και μη) κόσμος των πουλιών μέσα από την τέχνη των κόμικς
Νέα ιστοσελίδα του προγράμματος «Ζωή με τους Γύπες»
#HomeBirding - Διώχνουμε τα blues της απομόνωσης με πτηνοπαρατήρηση από το σπίτι

Όλα τα Νέα

03 Μαρτίου 2017
Ο Πτηνολογικός, στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει στους πτηνοπαρατηρητές που μένουν στην Κύπρο καθώς και στους επισκέπτες ενημερωμένες πληροφορίες για τα πουλιά που παρατηρούνται στην Κύπρο, προχώρησε στη δημιουργία ενός διαδικτυακού γκρουπ
31 Ιανουαρίου 2017
Κάνατε πτηνοπαρατήρηση το 2016; Τότε παρακαλούμε μην ξεχάσετε να στείλετε όλες τις καταγραφές σας για το 2016 στην Υπεύθυνη Καταγραφών, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει.
31 Ιανουαρίου 2017
Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου ψάχνει για εξαιρετικά ικανούς, έμπειρους και σκληρά εργαζόμενους παρατηρητές πεδίου για να επισκεφθούν το νησί ως εθελοντές καταγραφής πουλιών πλήρους απασχόλησης, για να βοηθήσουν με την παρακολούθηση φωλεάζοντων ειδών και σε σχετική δουλειά για έρευνες Άτλαντα.  Μόνο ένας ή δύο εθελοντές θα γίνουν δεκτοί για το 2017, για αυτό παρακαλούμε στείλτε την αίτησή σας το συντομότερο.
01 Δεκεμβρίου 2016
Η θερμοκρασία έχει πέσει και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Εάν ψάχνετε να αγοράσετε δώρα με ουσία και νόημα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορείτε να επιλέξετε δώρα από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 θα βρισκόμαστε Γερμανική Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Ινστιτούτο Γκαίτε στη Λευκωσία (δίπλα από το Λήδρα Πάλας) από τις 15:00 μέχρι τις 20:00 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα βρισκόμαστε στη «Γιορτή στο Πάρκινγκ» της εφημερίδας Πολίτης από τις 12:00 μέχρι τις 21:00.
23 Νοεμβρίου 2016
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον διορισμό του Μάρτιν Χέλλικαρ, στη θέση του Διευθυντή μετά από την αποχώρηση (με αμοιβαία συμφωνία) της Δρ. Κλαίρης Παπάζογλου από τον ρόλο της ως Διευθύντρια του Πτηνολογικού, από την 1η Νοεμβρίου 2016. Ο Μάρτιν, που αριθμεί τα περισσότερα χρόνια υπηρεσίας στον οργανισμό, θα αναλάβει καθήκοντα Διευθυντή από τον Δεκέμβριο 2016. Με αυτή την ευκαιρία ο Πτηνολογικός θα ήθελε να ευχαριστήσει την Κλαίρη για όλες τις προσπάθειές της να φέρει τον οργανισμό στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα και να της ευχηθεί ό,τι καλύτερο για το μέλλον.
30 Σεπτεμβρίου 2016
Επιτέλους επέστρεψα σπίτι! Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία στο Ηνωμένο Βασίλειο, είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω επιστρέψει στην Μητέρα Πατρίδα και να ενταχθώ στις τάξεις του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου. Αφού σπούδασα Ζωολογία στο πανεπιστήμιο, πήρα την πρώτη μου γεύση συνεργασίας με τον Πτηνολογικό όταν έκανα τη μελέτη του Μάστερ μου για το Θουπί, και στη συνέχεια προχώρησα με το διδακτορικό μου που είχε θέμα την οικολογία και διατήρηση των πτηνών γεωργικών περιοχών της Κύπρου.
30 Σεπτεμβρίου 2016
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την άφιξη του νέου ημερολογίου τοίχου του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου για το 2017 το οποίο παρουσιάζει φωτογραφίες από πουλιά και βιότοπους της Χερσονήσου του Ακάμα, μιας από τις μεγαλύτερες, ιδιαίτερες και σημαντικές περιοχές για τη διατήρηση των πουλιών στην Κύπρο. Η Χερσόνησος του Ακάμα είναι η πιο σημαντική περιοχή στην Κύπρο για την αναπαραγωγή της Κράγκας Coracias garrulus. Αποτελεί επίσης περιοχή που πληροί κριτήρια μεσογειακού οικοσυστήματος αφού εκεί φωλιάζουν σε υψηλή πυκνότητα έξι από τα τυπικά μεσογειακά είδη πουλιών. Η ακτογραμμή είναι επίσης σημαντική για το πέρασμα υδρόβιων πουλιών.
31 Αυγούστου 2016
Ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ σε όλους όσοι έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής ΄153 πουλιά’ και συγχαρητήρια στους τυχερούς νικητές! Λάβαμε περισσότερα από 300 έργα και το δύσκολο έργο της επιλογής νικητών ανέλαβε επιτροπή αποτελούμενη από προσωπικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πτηνολογικού, που επέλεξαν τα εξής:
31 Μαρτίου 2016
Την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016, ο Πτηνολογικός πραγματοποίησε την Ετήσια Γενική Συνέλευση του στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου στη Λεμεσό. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση παρέστησαν συνολικά 43 άτομα στα οποία έγινε ενημέρωση για τις δράσεις του Πτηνολογικού για το 2015 καθώς και παρουσίαση του προγράμματος εργασιών και του προϋπολογισμού για το 2016.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: