Τελευταία Νέα

Πάμπος, η ταξιδιάρα χελώνα
Τι είναι το Lady’s Mile πέρα από την καλύτερη παραλία της Λεμεσού, και γιατί τόσος ντόρος;
Έργο για τα Αθρωποπούλλια: από πιλοτικό πρόγραμμα σε εθνικό σχέδιο δράσης

Όλα τα Νέα

29 Φεβρουαρίου 2016
Η βόσκηση στο Λιβάδι Ακρωτηρίου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τη διαχείριση του Λιβαδιού. Για την ενίσχυση και βελτίωση του τρόπου βόσκησης στην περιοχή, το έργο Darwin «Αποκατάσταση Λιβαδιού Ακρωτηρίου: ένας υγρότοπος ορόσημο στις Βρετανικές Βάσεις Κύπρου» θα κατασκευάσει περίφραξη και στέγαστρα για τις αγελάδες που βόσκουν το Λιβάδι το Μάρτιο 2016.
29 Ιανουαρίου 2016
Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε για την κήρυξη πέντε Ειδικών Ζωνών Διατήρησης ( ΕΖΔ) από τη Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων εντός της επικράτειας των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο. Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην στην επίσημη εφημερίδα των Βάσεων στις 30 Δεκεμβρίου 2015. Πριν την κήρυξη είχε πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση πάνω στις προτάσεις, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2015. Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου απέστειλε τα σχόλια του τον Ιούνιο του 2015.
29 Ιανουαρίου 2016
Τις τελευταίες εβδομάδες Κύπριοι πολίτες και τουρίστες συρρέουν κατά εκατοντάδες στην Αλυκή Λάρνακας για να θαυμάσουν το περίφημο θέαμα των Φλαμίνγκο που έχουν καταφθάσει στην Κύπρο σε χιλιάδες για να βρουν τροφή και καταφύγιο. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση η Αλυκή της Λάρνακας φιλοξενεί αυτή τη στιγμή γύρω στα 12.500 Φλαμίνγκο ενώ η Αλυκή Ακρωτηρίου φιλοξενεί γύρω στα 2.500.
29 Ιανουαρίου 2016
Μέσα στον επόμενο μήνα ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου θα πραγματοποιήσει με τη βοήθεια εθελοντών έρευνα πεδίου για τα επίπεδα της χειμερινής παγίδευσης, ελέγχοντας διάφορα σημεία για τυχόν παγίδευση πουλιών. Είναι ακόμα νωρίς για να διαμορφώσουμε μια γενική εικόνα για τα επίπεδα της παράνομης παγίδευσης αυτού του χειμώνα. Παρόλα αυτά, τον περασμένο χειμώνα 2014-15 εντοπίσαμε ένα μεγάλο αριθμό διχτυών, στο σύνολό τους 48 δίχτυα μετά από έλεγχους σε 90 τοποθεσίες. 
29 Ιανουαρίου 2016
Στις μέρες μας σπάνια ανακαλύπτονται νέα είδη πουλιών. Τα τελευταία 15 χρόνια, κατά μέσο όρο πέντε νέα είδη ανακαλύπτονται κάθε χρόνο, τα περισσότερα εκ των οποίων στη Νότια Αμερική.
30 Σεπτεμβρίου 2015
​Το BirdLife International δημοσίευσε τον περασμένο μήνα μία επιστημονική έρευνα για την παράνομη θανάτωση πουλιών στη περιοχή της Μεσογείου, την πρώτη επιστημονική έρευνα του είδους με σκοπό την ποσοτικοποίηση της κλίμακας και της εμβέλειας της παράνομης θανάτωσης σε όλη αυτή την περιοχή. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης είναι φρικτά και παρά τη νομική προστασία που είναι σε ισχύ στις διάφορες χώρες, εκτιμάται ότι περίπου 25 εκατομμύρια πουλιά σκοτώνονται παράνομα κάθε χρόνο.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: