Τελευταία Νέα

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος: Μικρές φωνές με μεγάλο μήνυμα
Η μάχη για τη ψυχή της ΕΕ είναι μια μάχη για έναν βιώσιμο πλανήτη. Και σας χρειαζόμαστε συμμάχους.
Αγώνας δρόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – ποιο θα είναι το τίμημα για τη φύση και τη γεωργία;

Όλα τα Νέα

05 Μαρτίου 2019
Ο Υπεύθυνος Πολιτικής του BirdLife Europe and Central Asia, Ariel Brunner, μοιράζεται τις σκέψεις του σχετικά με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
30 Δεκεμβρίου 2018
Καθώς οδεύουμε προς το 2020, πλησιάζει η προθεσμία για να πετύχουμε ως Κύπρος τους υποχρεωτικούς ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει η Ευρώπη. Δηλαδή το μερίδιο της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές πρέπει να φτάσει το 13% της ακαθάριστης τελικής κατανάλωσης ενέργειας.
30 Νοεμβρίου 2018
Ο Ακάμας είναι μια λέξη η οποία, δυστυχώς, την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, έχει συνιφαστεί στον δημόσιο λόγο με τη λέξη διαμάχη. Συχνά δίνεται η εντύπωση ότι ο Ακάμας αποτελεί ένα ζήτημα που παραμένει φαινομενικά αδρανές, αλλά που κάθε λίγους μήνες επιστρέφει και σαρώνει τον Τύπο και τα Μέσα περνώντας πολλά και διάφορα μηνύματα, και μετά ξανακοιμάται μέχρι την επόμενη έξαρση.
05 Νοεμβρίου 2018
Η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις πιο σημαντικές απειλές που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σήμερα. Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι μέρος της απάντησης στο πρόβλημα και με την Κύπρο να έχει τόσες ηλιόλουστες ημέρες, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσα πολλά φωτοβολταΐκά πάρκα έχουν εγκατασταθεί σε όλο το νησί μας πρόσφατα. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτή θα ήταν μια εξέλιξη που θα υποστηρίζαμε ως περιβαλλοντική οργάνωση. 
04 Ιουνίου 2018
Το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για το Τρυγόνι σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τη διατήρηση του απειλούμενου αυτού είδους, αλλά μόνο εάν τα μέτρα που προτείνονται γίνουν πράξη, συμπεριλαμβανομένου και του περιορισμού του κυνηγιού.
30 Μαρτίου 2018
Το Κάβο Γκρέκο δεν είναι μόνο η πιο εντυπωσιακή περιοχή της ανατολικής ακτής της Κύπρου, αλλά είναι παράλληλα γνωστή για την πλούσια βιοποικιλότητά της, καθώς φιλοξενεί ένα αριθμό μοναδικών ειδών χλωρίδας και πανίδας.  
30 Μαρτίου 2018
Το μέλλον της υπαίθρου είναι προς συζήτηση στις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή, με το BirdLife να κάνει έκκληση για μια αγροτική πολιτική βιώσιμη και φιλική προς τη ​​φύση.
02 Οκτωβρίου 2017
Στην Κύπρο υπάρχουν 63 περιοχές που ανήκουν στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Νatura 2000. Σκοπός του δικτύου είναι να διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη επιβίωση των πιο πολύτιμων και απειλούμενων ειδών και οικοτόπων της Ευρώπης. Αν και το Δίκτυο Natura 2000 δεν απαγορεύει τις ανθρώπινες δραστηριότητες εντός των ορίων του, χρειάζονται να γίνονται πάντα να υπερισχύουν οι ανάγκες των ειδών και οικοτόπων για τα οποία καθορίστηκε μια περιοχή ως προστατευόμενη.
01 Αυγούστου 2017
Οι γύπες είναι σημαντικοί. Είναι οι καθαριστές της φύσης και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της. Χάρη στη διατροφή τους, αποτρέπουν την εξάπλωση ασθενειών που προκαλούνται από την αποσύνθεση νεκρών ζώων. Οι γύπες βοηθούν επίσης τους κτηνοτρόφους, όχι μόνο επειδή καθαρίζουν την ύπαιθρο, αλλά επειδή εξαλείφουν επίσης την ανάγκη επεξεργασίας και αποτέφρωσης χιλιάδων τόνων ζωικών υπολειμμάτων κάθε χρόνο.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: