Τελευταία Νέα

Τι μέλλον θέλουμε για τη γεωργία;
Νέο ηλιοθερμικό πάρκο στην Άλασσα θέτει σε κίνδυνο τους Γύπες της Κύπρου
Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος: Μικρές φωνές με μεγάλο μήνυμα

Όλα τα Νέα

30 Αυγούστου 2019
Η είδηση ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα ένα πλαίσιο για την οικονομική στήριξη από το Κράτος ενός Ηλιοθερμικού Πάρκου στην Άλασσα θα έπρεπε να ήταν ευχάριστη. Ειδικά επειδή η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις πιο σημαντικές απειλές που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σήμερα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μέρος της απάντησης σε αυτό το πρόβλημα.
05 Μαρτίου 2019
Ο Υπεύθυνος Πολιτικής του BirdLife Europe and Central Asia, Ariel Brunner, μοιράζεται τις σκέψεις του σχετικά με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
30 Δεκεμβρίου 2018
Καθώς οδεύουμε προς το 2020, πλησιάζει η προθεσμία για να πετύχουμε ως Κύπρος τους υποχρεωτικούς ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει η Ευρώπη. Δηλαδή το μερίδιο της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές πρέπει να φτάσει το 13% της ακαθάριστης τελικής κατανάλωσης ενέργειας.
30 Νοεμβρίου 2018
Ο Ακάμας είναι μια λέξη η οποία, δυστυχώς, την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, έχει συνιφαστεί στον δημόσιο λόγο με τη λέξη διαμάχη. Συχνά δίνεται η εντύπωση ότι ο Ακάμας αποτελεί ένα ζήτημα που παραμένει φαινομενικά αδρανές, αλλά που κάθε λίγους μήνες επιστρέφει και σαρώνει τον Τύπο και τα Μέσα περνώντας πολλά και διάφορα μηνύματα, και μετά ξανακοιμάται μέχρι την επόμενη έξαρση.
05 Νοεμβρίου 2018
Η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις πιο σημαντικές απειλές που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σήμερα. Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι μέρος της απάντησης στο πρόβλημα και με την Κύπρο να έχει τόσες ηλιόλουστες ημέρες, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσα πολλά φωτοβολταΐκά πάρκα έχουν εγκατασταθεί σε όλο το νησί μας πρόσφατα. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτή θα ήταν μια εξέλιξη που θα υποστηρίζαμε ως περιβαλλοντική οργάνωση. 
04 Ιουνίου 2018
Το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για το Τρυγόνι σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τη διατήρηση του απειλούμενου αυτού είδους, αλλά μόνο εάν τα μέτρα που προτείνονται γίνουν πράξη, συμπεριλαμβανομένου και του περιορισμού του κυνηγιού.
30 Μαρτίου 2018
Το Κάβο Γκρέκο δεν είναι μόνο η πιο εντυπωσιακή περιοχή της ανατολικής ακτής της Κύπρου, αλλά είναι παράλληλα γνωστή για την πλούσια βιοποικιλότητά της, καθώς φιλοξενεί ένα αριθμό μοναδικών ειδών χλωρίδας και πανίδας.  
30 Μαρτίου 2018
Το μέλλον της υπαίθρου είναι προς συζήτηση στις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή, με το BirdLife να κάνει έκκληση για μια αγροτική πολιτική βιώσιμη και φιλική προς τη ​​φύση.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: