Περιοδικό 'Σκαλιφούρτα'

Η 'Σκαλιφούρτα' είναι το τριμηνιαίο περιοδικό του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου το οποίο αποστέλλεται στα μέλη μας. Πρόκειται για ένα δίγλωσσο, έγχρωμο περιοδικό που περιέχει άρθρα μιας ευρείας θεματολογίας που σχετίζονται με τις εκστρατείες και τα έργα του Πτηνολογικού, ενδιαφέροντα διεθνή και τοπικά περιβαλλοντικά νέα καθώς και αφιερώματα για τα πουλιά της Κύπρου, συνοδευόμενα με εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τη Σκαλιφούρτα κάντε κλικ εδώ για να γίνετε μέλος του Πτηνολογικού και να υποστηρίξετε το έργο μας για την προστασία των πουλιών και της φύσης της Κύπρου.

Βιβλία

Στα πλαίσια του έργου 'Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά (ΣΠΠ)' εκδόσαμε το βιβλίο «Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά" (διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά). Το βιβλίο «Πουλιά της Κύπρου» από την Υπεύθυνη Καταγραφών του Πτηνολογικού Jane Στυλιανού αποτελεί μια εύκολη και ενδιαφέρουσα εισαγωγή στα πιο αξιοσημείωτα είδη πουλιών της Κύπρου ενώ «Τα πουλιά της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ευρώπης» αποτελεί την ελληνική έκδοση οδηγού Collins Bird Guide το οποίο έχει εκδοθεί από κοινού από τον Πτηνολογικό και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία / BirdLife στην Ελλάδα. Παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλα τα βιβλία τα οποία διαθέτουμε προς πώληση.

 

Αναφορές παράνομης παγίδευσης

Η εκστρατεία ενάντια στην παράνομη παγίδευση είναι μία από τις κύριες ασχολίες του Πτηνολογικού. Ένα συστηματικό και συνεχές πρόγραμμα παρακολούθησης σχετικά με την παράνομη παγίδευση έχει αναπτυχθεί και εφαρμοστεί από τον Πτηνολογικό και την RSPB (BirdLife στο Ηνωμένο Βασίλειο) σε διαβούλευση με τις αρμόδιες αρχές και είναι σε εξέλιξη από το 2002. Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα παρακολούθησης, ο Πτηνολογικός κατέχει τις πιο εκτενείς καταγραφές δεδομένων πεδίου και είναι σε θέση να συμπεράνει αξιόπιστα μακροχρόνιες τάσεις, καθώς και να έχει μια γενική εικόνα σχετικά με την κατάσταση της παγίδευσης πουλιών.
 
Πατήστε εδώ για να βρείτε τις αναφορές, που παρουσιάζουν και αναλύουν τα ευρήματα από το πρόγραμμα παρακολούθησής μας.
 

Εκδόσεις καταγραφών

Ενημερωτικά φυλλάδια

Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικά από τα ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία έχουν εκδοθεί από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου. Αυτά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων μας, συμπεριλαμβανομένων εκστρατειών και έργων, αλλά και γενικές πληροφορίες για τα πουλιά και την πτηνοπαρατήρηση.

 
 
 

Η φύση σε χρειάζεται

Με κάθε νέο μέλος, η φωνή μας γίνεται πιο δυνατή και οι προσπάθειές μας για τη διαφύλαξη των πολυτιμότερων περιοχών της Κύπρου πιο αποτελεσματικές. Μπορείς κι εσύ να συνδράμεις στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε την κυπριακή φύση με τη συνδρομή σου. 

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: