Καταγγελίες Λαθροθηρίας

Η λαθροθηρία και η παράνομη παγίδευση πουλιών είναι επίμονα προβλήματα στην Κύπρο, για την πάταξη των οποίων ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου αφιερώνει πολύ χρόνο και ενέργεια. Η συμβολή σας στις προσπάθειές μας είναι σημαντική και με τις δικές σας καταγγελίες  μπορείτε να συμβάλλετε στην αποτελεσματικότητα του οργανισμού μας σε αυτό τον τομέα.

Η λαθροθηρία αποτελεί απειλή για τα πουλιά (και άλλη άγρια ζωή)  και για το κοινό. Η λαθροθηρία, ιδιαίτερα κατά την αναπαραγωγική περίοδο, μπορεί να μειώσει τους πληθυσμούς των πουλιών και να οδηγήσει σπάνια είδη σε εξαφάνιση. Το κυνήγι σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε μεμονωμένες κατοικίες, καθώς το κυνήγι από κινούμενα οχήματα εγκυμονεί κινδύνους και απαγορεύεται από την Κυπριακή νομοθεσία (152(Ι)/2003).

Αν έχετε δει οποιανδήποτε παράβαση του κυνηγετικού νόμου, τότε παρακαλούμε να τις αναφέρετε στις αρμόδιες αρχές αμέσως. Μπορείτε να βρείτε μια σύντομη περίληψη των κυρίων κανονισμών για το κυνήγι και τα στοιχεία επικοινωνίας των αρμοδίων αρχών εδώ

Παρακαλούμε όπως επίσης ενημερώσετε τον  Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου ώστε να καταστεί δυνατή η παρακολούθηση του προβλήματος σε συνεχή βάση και για να μπορούμε να αυξήσουμε την πίεση για αποτελεσματική επιβολή του νόμου. Μπορείτε να βρείτε ένα τυποποιημένο έντυπο για την αναφορά περιστατικών λαθροθηρίας στον Πτηνολογικό εδώ.

Μπορείτε να στείλετε τα συμπληρωμένα έντυπα μέσω ταχυδρομείου (Τ.Θ. 12026, Λευκωσία 2340), στο reportpoaching@birdlifecyprus.org.cy ή με φαξ στο + 357-22 455 073.

Καταγγείλτε μέσω της εφαρμογής μας

Ένα εύχρηστο εργαλείο για την καταγγελία παράνομης παγίδευσης πουλιών και λαθροθηρίας είναι η δωρεάν εφαρμογή (app) μας (διαθέσιμη για Android και iOS) η οποία επιτρέπει στο χρήστη να καταγγείλει αυτά τα περιστατικά στον Πτηνολογικό.
 
 
 
Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις καταγγελίες του κοινού στέλλονται στις αρμόδιες αρχές πάταξης, διαφυλάττοντας την ανωνυμία του ατόμου που έκανε την καταγγελία.

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: