Εθελοντισμός

Ο Πτηνολογικός πάντοτε ψάχνει για περισσότερους εθελοντές για τα μακροχρόνια προγράμματα παρακολούθησης του. 

Η Καταμέτρηση Κοινών Πουλιών (ΚΚΠ) απαιτεί δυο πρωινά (ή περισσότερα αν θέλετε) κάθε χρόνο, κατά την αναπαραγωγική περίοδο, μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, περπατώντας μια προεπιλεγμένη διαδρομή ενός χιλιομέτρου κοντά στο σπίτι σας. 

Ο Άτλαντας Φωλεάζοντων Πουλιών της Κύπρου απαιτεί επίσκεψη σε συγκεκριμένες τοποθεσίες και καταγραφή παρουσίας/απουσίας ειδών, επίσης κατά την αναπαραγωγική περίοδο.

Εκτός από την ΚΚΠ και τον Άτλαντα, χρειαζόμαστε ακόμη εθελοντές για τη συστηματική Καταγραφή Υδρόβιων Πουλιών σε ένα ή περισσότερους επιλεγμένους υγροτόπους σε όλο το νησί, σε τουλάχιστον πέντε σημαντικούς μήνες τον χρόνο, Γενάρη, Μάρτη, Μάη, Σεπτέμβρη και Νοέμβρη. 

Αυτά τα προγράμματα απαιτούν καλές δεξιότητες αναγνώρισης πουλιών και μερικές ώρες στο πεδίο κάθε μήνα ή ακόμη κάθε χρόνο.  Έχουμε μια μικρή αλλά αφοσιωμένη ομάδα εθελοντών οι οποίοι συνεισφέρουν σε αυτές τις προσπάθειες.

Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος σε ένα από τα προγράμματά μας παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Χριστίνα Ιερωνυμίδου στο christina.ieronymidou@birdlifecyprus.org.cy ή στο τηλέφωνο +357 22 455072. 

Η φύση σε χρειάζεται

Με κάθε νέο μέλος, η φωνή μας γίνεται πιο δυνατή και οι προσπάθειές μας για τη διαφύλαξη των πολυτιμότερων περιοχών της Κύπρου πιο αποτελεσματικές. Μπορείς κι εσύ να συνδράμεις στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε την κυπριακή φύση με τη συνδρομή σου. 

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: