Τι Κάνουμε

Εργαζόμαστε τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των πουλιών της Κύπρου και των οικοτόπων τους.  Διενεργούμε εκστρατείες ενάντια στην παράνομη παγίδευση πουλιών και το παράνομο κυνήγι πουλιών, και για τον καθορισμό και την προστασία των Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά ως Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ), καθώς και εκστρατείες στους τομείς της γεωργίας, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Μαζί με άλλες σχετικές κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλους φορείς, συμμετέχουμε επίσης σε μια πληθώρα προγραμμάτων, που χρηματοδοτούνται εν μέρει από την ΕΕ.

Στόχος μας είναι η προστασία των άγριων πουλιών της Κύπρου, των οικοτόπων τους, και της βιοποικιλότητας γενικότερα, και η διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος στο οποίο να μπορούν να ευημερούν τόσο οι άνθρωποι όσο και η κυπριακή φύση.

Για να το πετύχουμε αυτό, έχουμε καθορίσει τέσσερις προτεραιότητες για την περίοδο 2013 – 2020, οι οποίες συμβαδίζουν με τους πυλώνες της νέας στρατηγικής του BirdLife International.
 

Η φύση σε χρειάζεται

Με κάθε νέο μέλος, η φωνή μας γίνεται πιο δυνατή και οι προσπάθειές μας για τη διαφύλαξη των πολυτιμότερων περιοχών της Κύπρου πιο αποτελεσματικές. Μπορείς κι εσύ να συνδράμεις στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε την κυπριακή φύση με τη συνδρομή σου. 

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: