Ποιοι Είμαστε

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός εγγεγραμμένος οργανισμός, που δραστηριοποιείται σε θέματα προστασίας των πουλιών, των βιοτόπων τους και της βιοποικιλότητας της Κύπρου γενικότερα μέσω δράσεων διατήρησης, επικοινωνίας, επιστημονικής έρευνας, επιρροής σε κέντρα αποφάσεων και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου είναι ο πιο δραστήριος κυπριακός οργανισμός σε θέματα που αφορούν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, με εκστρατείες ενάντια στην παράνομη παγίδευση και το παράνομο κυνήγι πουλιών, και για τον καθορισμό και την προστασία Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά ως Ζωνών Ειδικής Προστασίας.
Το όραμά μας
Ένα νησί με υγιή οικοσυστήματα, πλούσιο σε βιοποικιλότητα, όπου οι άνθρωποι διαφυλάττουν ενεργά τη φύση για ένα βιώσιμο μέλλον.
 
Η αποστολή μας
Η προστασία των άγριων πουλιών της Κύπρου, των οικοτόπων τους, και της βιοποικιλότητας γενικότερα, μέσω δράσεων παρακολούθησης, διατήρησης και εκπαίδευσης, καθώς και μέσω ανάπτυξης της εκτίμηση των ανθρώπων προς τη φύση.

BirdLife International

Η προστασία των άγριων πουλιών της Κύπρου, των οικοτόπων τους, και της βιοποικιλότητας γενικότερα, μέσω δράσεων παρακολούθησης, διατήρησης και εκπαίδευσης, καθώς και μέσω ανάπτυξης της εκτίμηση των ανθρώπων προς τη φύση.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου είναι εθνικός εταίρος του BirdLife International. Το BirdLife International είναι ένας μοναδικός διεθνής οργανισμός που στοχεύει στη διατήρηση και προστασία της φύσης και δραστηριοποιείται σε 121 χώρες παγκοσμίως.

Το BirdLife International δουλεύει τοπικά για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της φύσης τόσο για το όφελος των ανθρώπων αλλά και της ίδιας της φύσης. 

Η στρατηγική μας


Αναγνωρίζοντας το επείγον της απώλειας της βιοποικιλότητας, η ΕΕ έχει υιοθετήσει μια στρατηγική για τη βιοποικιλότητα με στόχους για το 2020, η οποία έχει ως στόχο την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας και των υπηρεσιών οικοσυστημάτων μέχρι το 2020, και την αποκατάσταση τους στο βαθμό του εφικτού, και ταυτόχρονα την ενίσχυση της συμβολής της ΕΕ στην αποτροπή της απώλειας βιοποικιλότητας παγκοσμίως.

Το BirdLife υπήρξε ενεργός υποστηρικτής της εφαρμογής της στρατηγικής της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα και ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος έχει δεσμευτεί να κάνει αυτό που χρειάζεται για την επίτευξη του παραπάνω στόχου για την Κύπρο.

 

Ετήσιες Αναφορές Δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα για τις δράσεις μας στην Ετήσια Αναφορά μας και εμπνευστείτε από τα πολλά πράγματα τα μέλη μας και οι υποστηρικτές μας μάς βοήθησαν να επιτύχουμε.

 

 

Λάβετε τα νέα μας μέσω e-mail
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο


Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072

 
Ακολουθήστε μας: