Πιάνεις… Πουλιά στον αέρα;

IMG_3932

Share via:

Το BirdLife Cyprus, ο Αλμυράς Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με συνοδοιπόρους εκπαιδευτικούς και μαθητές από Κύπρο και Ελλάδα βάζουν πλώρη για να εξερευνήσουν παρέα τον συναρπαστικό κόσμο των πουλιών.

Το «ταξίδι» αυτό πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου «Πουλιά στον αέρα», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+. Σκοπός του έργου είναι η γνωριμία μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης από την Κύπρο και την Ελλάδα με τον κόσμο των πουλιών, η ευαισθητοποίηση τους για τις απειλές που αντιμετωπίζουν, η καλλιέργεια θετικών στάσεων για την προστασία των πουλιών και των οικοτόπων τους και η ενδυνάμωσή τους ώστε να προωθήσουν αλλαγές στο περιβάλλον τους προς όφελος των πουλιών και της βιοποικιλότητας.

Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα εφαρμόσουν καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024 εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα τα πουλιά, σε συνεργασία και με καθοδήγηση από τους εταίρους του έργου, αλλά και χωρίς τη συμβολή τους, καθώς το πρόγραμμα προκρίνει μια διαθεματική προσέγγιση του θέματος των πουλιών μέσα από τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

Οι εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα στα σχολεία τους, συμμετείχαν σε τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κύπρο από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου. Οι εκπαιδευτικοί  εξασκήθηκαν στην πτηνοπαρατήρηση, δημιούργησαν τα δικά τους χαρακτικά, έφτιαξαν ξύλινες φωλιές για πουλιά, ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν ιδέες για τον τρόπο εφαρμογής του προγράμματος στο σχολείο τους.

Θα τα πούμε ξανά μέσα και έξω από τις σχολικές τάξεις τον επόμενο Σεπτέμβριο!

Donate

Become a member

Family membership

en_GBEnglish
Scroll to Top